|

ABD’nin malum güçlerine karşı mücadele sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de ABD destekli PKK/PYD’yle mücadelenin bundan sonra çok farklı devam edeceğini söyledi: Amerika’nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız.

00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 01:44 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hazreti Ali Camisi’nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör unsurlarına yönelik ‘Tahammülümüz kalmadı’ dediniz. Bölgeyle ilgili son durum nedir?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, sadece kuzey değil Suriye’nin genelinde terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin cirit attığını, bunlara destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, Amerika geldiğini söyledi.

Bunların verdiği her türlü destek, silah, mühimmat, araç ve gereçle birlikte bu örgütlerin terör estirdiğini dile getiren Erdoğan, “Bunlara karşı bizler mücadelemizi veriyoruz. Rejim bunlardan gücünü alıyor. Rejime karşı da aynı şekilde bu mücadele sürdürülüyor. Tabi bir yere kadar sabrımız devam etti ve son olarak da iki polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman tabi sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı şekilde devam edecektir. Bu terör örgütlerine, Amerika’nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız.” diye konuştu.

AFGAN HALKINA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Taliban heyetinin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine Erdoğan, şu anda Taliban’ın artık dünyada kabul arayışları içerisinde olduğunu kaydetti. Erdoğan, henüz dünyadaki ülkelerin Taliban’ın şu andaki durumunu kabul etmediğini dile getirerek, “Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde özellikle destekler noktasında, gerek insani yardım noktasında, gerekse Afganistan’daki bu yeni sürecin işlerliği konusunda tabi ki talepleri oldu. Bu talepler konusunda da bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki Afganistan’daki bu yönetim gerçekten uluslararası ilişkilerde hakikaten Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içerisinde olsun” dedi.

AZERBAYCAN’LA ANLAŞMALAR TEDBİR İÇİN

Son dönemlerde Avrupa’da enerji krizi yaşandığı ve Türkiye’nin dün Azerbaycan ile 11 milyar metreküplük doğal gaz anlaşması imzaladığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Hamdolsun, bizim şu an böyle bir sıkıntımız söz konusu değil ve tedbirlerimizi aldık, alıyoruz ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Ama sıkıntı filan Türkiye için söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Suriye
#ABD
#PKK/PYD
#Avrupa
3 yıl önce