|

Adamlarını da dinlemişler

Milletvekilleri ve bakanlar da dahil 949 ismin görüşmelerini kayıt altına alan paralel yapının, kendi adamlarını da kontrol altında tutmak için dinlediği ortaya çıktı. Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı örgütün, eski bakanlardan İdris Naim Şahin’i de dinlediği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:19 - 15/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski bakanlar Hayati Yazıcı, Ömer Dinçer, Muammer Güler, Recep Akdağ, Ömer Çelik, CHP'li Deniz Baykal, Muharrem İnce ve MHP'li Meral Akşener'in de aralarında bulunduğu 949 önemli ismin TİB'de usulsüz dinlenmesiyle ilgili başlattığı soruşturmada ilginç bilgilere ulaşıldı. Dinleme işlemleri yapılan Cont-Snyc kullanıcısının şifresinin sadece iki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) çalışanı tarafından bilindiği belirlendi. Başsavcılık, 949 ismin kullandığı telefona ait IMEI numaralarının TİB'e kim ya da kimler tarafından sızdırıldığını da araştırıyor.


17-25 ARALIK ÖNCESİ SON

Paralel yapının usulsüzce yaptığı dinleme işlemlerini ise 17-25 Aralık darbe girişimleri öncesinde sonlandırdığı ortaya çıktı. 949 ismin darbe girişimleri öncesinde kayda alındığı tespit edildi. Başsavcılık, TİB içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının örgütün amacı doğrultusunda faaliyet yürüttüğü değerlendirmesi üzerinde duruyor.


AMAÇ KONTROL ETMEK

Usulsüz dinleme yaparak kişilerin mahrem sırlarını öğrenen ve kişilere örgütün amacına yönelik olarak iş yaptırmak için elindeki kayıtlara başvuran FETÖ'nün paralel yapıya yakın isimleri de dinlediği tespit edildi. TİB'i kendi amaçları doğrultusunda kullanan paralel yapının, kendi elemanlarını takip etmek ve kontrol altında tutmak için kayda aldığı anlaşıldı. Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen ve operasyonlarda gözaltına alınan polislere destek için adliyeye bile giden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de dinlenen isimler arasında yer aldı.


YARGITAY ÜYESİ DE KAYDA ALINDI

Kayda alınan isimlerden biri de Balyoz, Askeri Casusluk, Hrant Dink, Devrimci Karargah davalarına bakan mahkemelerin kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul. Yargıtay Birinci Başkanlığı, “hukuka aykırı” kararlar verdikleri gerekçesiyle Ertuğrul ve üyeler hakkında inceleme başlatmıştı.


#Paralel yapı
#FETÖ
#TİB
9 yıl önce