|

Ahmet Şık Türkiye nefretini Almanya'da saçtı

Bugüne kadar ev sahipliği yaptığı uluslararası spor organizasyonlarıyla dünyanın bu alanda en iyi ülkelerinden biri olduğunu defalarca kanıtlayan Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da en güçlü adaylarından biri olarak öne çıkıyor. İlgili kurumlar organizasyon için canla başla çalışırken bu ülkeden milletvekili maaşı alan HDP'li Ahmet Şık ise şampiyonanın Türkiye'ye verilmemesi için kara propaganda yapıyor.

Yeni Şafak
14:32 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye karşıtı yürütülen kara propagandanın en önemli isimlerinden biri olan Ahmet Şık aynı zamanda HDP'den milletvekili.
Türkiye karşıtı yürütülen kara propagandanın en önemli isimlerinden biri olan Ahmet Şık aynı zamanda HDP'den milletvekili.

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğinde en güçlü adaylardan biri olarak öne çıkarken, söz konusu organizasyonun ülkemize verilmemesi için çabalayanlar da dikkatlerden kaçmıyor.

Hemen her ortamda Türkiye aleyhinde açıklamalarıyla öne çıkan HDP milletvekili Ahmet Şık, konuyla ilgili Alman medyasına yaptığı açıklamalarda skandal ifadeler kullandı.

"Türkiye'ye verilmesi yanlış olur"

  • Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı organizasyonlardaki başarısını görmezden gelen ve bu noktada otoritelerden gelen olumlu mesajlara kulağını tıkayan Şık, Türkiye ile ilgili yalan bilgileri Alman mikrofonlarına konuşarak süreci baltalamayı hedefledi.
  • "EURO 2024'ün ev sahipliğinin Türkiye'ye verilmesi yanlış olur" diyen Şık, organizasyonun ülkemize verilmesi durumunda mevcut düzenin onaylanacağı anlamına geleceği yalanına başvurdu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için Almanya ve Türkiye yarışıyor. Ev sahibi ülke 27 Eylül'de İsviçre Nyon'da belirlenecek.

#Ahmet Şık
#EURO 2024
#Türkiye
6 yıl önce