|

Ankara güne böyle uyandı

Ankara'da sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerine kar düştü. Öte yandan TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada ise birçok şehir için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
09:28 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:59 - 16/11/2016 Çarşamba
Ankara'da kar yağışı kendisini göstermeye başladı.
Ankara'da kar yağışı kendisini göstermeye başladı.

Başkent'te sabah saatlerinde yağan kar kentin yüksek semtlerinde etkili oldu.



Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte kendini gösteren kar yağışı Ankara'da sabah saatlerinde başladı. Hava sıcaklığının 7 derece civarında seyrettiği Ankara'da, Oran, Keçiören, İncek gibi yüksek semtlerinde kar yağışı etkili oldu.



Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı


TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.



TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağışın ardından kar kalınlığı yer yer 8 santimetreye ulaştı.



Sürücülerin zaman zaman zor anlar yaşadığı Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde, karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ayrıca sürücüleri, ışıklı tabelalarla, kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.



Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise sürücülerden, araçlarına kış lastiği taktırmadan Bolu Dağı geçişini kullanmamalarını, yakın takip ve hatalı sollama yapmamalarını istedi.



Öte yandan, Bolu kent merkezinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.



AKOM'dan İstanbullulara uyarı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'un bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını duyurdu. Bu gecenin ayaz olacağı, hafta sonunun güneşli ve ılık geçeceği bildirildi.







Doğuya yoğun kar yağışı uyarısı


Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sıcaklıklarda 3 ila 5 derece düşüş beklenen bölge genelinde, öğle saatlerinden sonra kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.



Kar yağışının Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da akşam yer yer kuvvetini artıracağı öngörülüyor. Bu illerde yağışın, yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.



Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 3, Ağrı'da sıfırın altında 2, Erzurum ve Ardahan'da 1, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 6 derece ölçüldü.



Günün en yüksek sıcaklığının ise Iğdır'da 12, Erzincan'da 10, Kars ve Erzurum'da 7, Ardahan ve Ağrı'da 6 derece olması bekleniyor.



Meteoroloji uyardı


Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle bu gece saatlerinden Perşembe günü sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde); yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı'da) yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklenmektedir. Kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.



  • Bugün hava nasıl olacak
  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara:
    Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 6
  • İstanbul:
    Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatler hafif yağmurlu 10
  • İzmir:
    Parçalı ve az bulutlu 13
  • Bursa:
    Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatler hafif yağmurlu 9
  • Adana:
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 22
  • Antalya:
    Parçalı ve az bulutlu 19
  • Samsun:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu (Yağışların doğu kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor) 10
  • Trabzon:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı (Yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor) 11
  • Erzurum:
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışlı 8
  • Diyarbakır:
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 16
#Bolu Dağı Tüneli
#TEM
#Ankara
#Meteoroloji
7 yıl önce