|

Bak bu senin baban

Afrin şehitleri Göksu Şafak Şahin Samsun’da, Mustafa Eker Çorum’da toprağa verildi. Şahin'in 6 aylık bebeği Reyhan Öykü, babasının tabutunu okşarken acılı eş, “Kızım bak bu senin baban” deyip gözyaşlarına boğuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 06:43 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit eşi minik Reyhan’a 'Kızım bak bu senin baban' deyip gözyaşlarına boğuldu.
Şehit eşi minik Reyhan’a 'Kızım bak bu senin baban' deyip gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye yiğitlerini uğurladı. Şehitler Göksu Şafak Şahin Samsun’da, Mustafa Eker de Çorum’da toprağa verildi. Samsunlu şehidin 6 aylık bebeği Reyhan Öykü’nün, babasının tabutunu okşaması yürekleri dağladı. Acılı eş, minik Reyhan’a “Kızım bak bu senin baban” deyip gözyaşlarına boğuldu.

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin (26) Samsun’da, Hakkari’de teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Eker (29) de Çorum’da son yolculuklarına uğurlandı. Önceki gün şehit düşen yiğitlerin dün düzenlenen cenaze törenlerine katılan binlerce kişi sık sık tekbirler getirdi, teröre lanet etti.

BABASINA SON KEZ DOKUNDU

Samsunlu şehit Göksu Şafak Şahin’in naaşı, Havza’daki evi önünde helallik alınmasının ardından Kevser Camii’ne getirildi. Oğlunun askeri parkasını giyen şehidin babası Mustafa Şahin ile annesi Reyhan Şahin oğullarının tabut başında gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi Kadriye Şahin’in 6 aylık kızı Reyhan Öykü’ye “Kızım, bak bu senin baban” diyerek tabutunu sevdirmesi yürekleri dağladı.

ŞEHİT EŞİ ACILI AİLEYİ TESKİN ETTİ

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan ve bir hafta önce Havza’da toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in eşi Çiğdem Şahin de törene katılarak şehit ailesine destek verdi. Şehit Şahin’in cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Demiryurt Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Erdoğan’dan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit askerler Göksu Şafak Şahin ile Mustafa Eker’in ailelerine başsağlığı telgrafı gönderdi. Erdoğan telgrafında, “Ülkemizin güvenliği ve halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görevini ifa ettiği sırada şehit düşen kıymetli oğlunuz için Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bu acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizler başta olmak üzere merhum şehidimizin kederli aile bireylerine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

  • 5 bin kişi uğurladı
  • Hakkari’deki saldırıda şehit olan Mustafa Eker’in cenazesi Çorum’da törenin düzenleneceği Akşemsettin Camii’ne getirildi. Oğlunun al bayrağa sarılı tabutuna sarılan anne Fatma ve baba Hasan Eker gözyaşlarına hakim olamadı. 5 bine yakın kişinin katıldığı törende şehidi Hakkari’deki silah arkadaşları da yalnız bırakmadı. Şehit Eker, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından merkeze bağlı Kalehisar köyünde defnedildi.
  • KANI YERDE KALMADI
  • Bu arada; Piyade Uzman Çavuş Mustafa Eker’in Şemdinli’de şehit olduğu bölgede, önceki gün bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonlar kapsamında 15 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
#Mustafa Eker
#Afrin
6 yıl önce