|

Başakşehir'de istinat duvarı çöktü

Başakşehir Kayaşehir'de bir sitenin istinat duvarı çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Yerlikaya, konuya ilişkin "Başakşehir ilçemiz Kayabaşı Mahallesinde meydana gelen istinat duvarındaki göçük altındaki bir vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır." açıklamasında bulundu. Ekiplerin devam eden çalışmaları sonucu diğer 1 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.

22:17 - 14/05/2019 Salı
Güncelleme: 22:44 - 14/05/2019 Salı
Başakşehir'de istinat duvarı çöktü
Başakşehir'de istinat duvarı çöktü

Başakşehir Kayaşehir'de bir sitenin istinat duvarı çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Kayabaşı Mahallesi İshak Paşa Sokak'ta bulunan bir sitenin istinat duvarı, saat 17.45 sıralarında yola doğru çöktü. Bu sırada yolda seyir halinde olan bir minibüs göçük altında kaldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Başakşehir ilçemiz Kayabaşı Mahallesindeki Bahçeşehir sitesi istinat duvarında saat 17.45’te göçük meydana gelmiştir. Olay yerinde ekiplerimizin arama kurtarma çalışmaları başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Bir kişinin cesedine ulaşıldı

Vali Yerlikaya ikinci açıklamasında bir kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Yerlikaya yaptığı paylaşımda "Başakşehir ilçemiz Kayabaşı Mahallesinde meydana gelen istinat duvarındaki göçük altındaki (1) vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır. Ekiplerimizin arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.


Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu, göçük altındaki minibüs içerisinde bir kişinin cesedine ulaşıldı.

Yerlikaya'dan başsağlığı mesajı

İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başakşehir’de istinat duvarının göçmesiyle enkaz altında kalan bir vatandaşımız yaralandı, bir vatandaşımız da hayatını kaybetti.Vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyorum.Şehrimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Başakşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, göçüğün ardından, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İBB ve Başakşehir Belediyesi teknik ekiplerince yapılan incelemelerde, burada bulunan konutlardan tahliyeyi gerektirecek herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığının anlaşıldığı belirtilerek, "Yapılacak tespitler doğrultusunda hafriyatın kaldırılması ve istinat duvarının yeniden inşa çalışmalarına hemen başlanacaktır." denildi.



#Ali Yerlikaya
#Başakşehir
5 yıl önce