|

Başkan Balaman Hakk’a yürüdü

Isparta-Eğirdir karayolunda otomobille yolcu otobüsünün çarpıştığı kazada, eski Isparta Belediye Başkanı, Hasan Balaman hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. 50 yaşında ve üç çocuk babası olan Balaman’ın cenazesi bugün kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:57 - 10/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Isparta Belediyesi Eski Başkanı Hasan Balaman, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Eğirdir yolu üzerinde 32 AK 879 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken, Antalya'dan Akşehir'e giden 42 UU 740 plakalı yolcu otobüsü ile çarpışan Balaman, olay yerinde vefat etti. Çarpışmanın etkisiyle 39 yolcu ve şoför yaralanırken, otobüs de yan yattı. Yolcular olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından çeşitli hastanelere sevk edildi. Otomobilde sıkışan Hasan Balaman ise AFAD ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı.





CENAZE BUGÜN KALDIRILACAK

İki gün önce Umre'den dönen Başkan Balaman'ın annesini Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki köyüne götürdüğü ve İstanbul'a dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.



Başkan Balaman'ın naaşı Isparta'da Merkez Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sütçüler ilçesine götürülecek. Balaman, burada da ikindi vakti Sefer Ağa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.



ÜÇ ÇOCUK BABASIYDI

1966 yılında Isparta'nın Sütçüler ilçesinde doğan Hasan Balaman, ilk orta ve liseyi Sütçüler'de tamamladı. 1987 Yılında Selçuk Üniversitesi Konya Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümününden mezun olan Balaman, 1993 yılında da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Vatani görevini 1995 yılında kısa dönem er olarak Çorlu 5. Kolordu'da tamamlayan Hasan Balaman, bir süre Albayraklar şirketinde muhasebecilik yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikamet ettiği İstanbul'dan Isparta'ya gelerek AK Parti'den Isparta Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Balaman,


İngilizce ve Arapça biliyordu.




#Isparta
#kaza
#AK Parti
8 yıl önce