Başörtüsü teklifi Erdoğan'da

01:17, 18/10/2022, SalıG: Güncelleme: 01:20, 18/10/2022, Salı
Yeni Şafak
Başörtüsü teklifi Erdoğan'da
Başörtüsü teklifi Erdoğan'da.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklifle ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu açıkladı. Bozdağ, 24’üncü ve 41’inci maddelerde değişiklik yapılacağını söyledi. Teklifte aile kurumuna ilişkin düzenleme de yer alacak.

AK Parti, başörtüsüne yasal güvence getiren anayasa çalışmasını tamamlayarak Cumhurbakanı Erdoğan’a sundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 24’üncü ve 41’inci maddelerde değişiklik yapılacağını söyledi. Din ve vicdan hürriyetinin düzenlendiği 24’üncü maddeye, “Kadınların başlarının veya boyunlarının açık veya örtülü olması nedeniyle kamu hizmetlerine girmesi, eğitim öğretim hakkına ve çalışma hakkına engel olamaz” ifadeleri eklenecek. Aile yapısını düzenleyen 41’inci maddede de “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” ifadeleri netleşecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne ilişkin verdiği yasa taslağının ardından “Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım” çağrısında bulunmuş ve “Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonu’ndaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler” ifadelerini kullanmıştı.

2 MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Erdoğan’ın talimatının ardından AK Parti’de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan heyet, anayasa çalışmalarını tamamladı. Birkaç alternatif hazırlayan heyet iki maddede değişiklik yapılmasına karar verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “24 ve 41. maddeler üzerinde değişiklikler yapılacak. Birtakım görüşler çerçevesinde çalışma şekillendi. İstemesi halinde Cumhurbaşkanımıza sunum yapmaya hazırız” dedi. Sunumun ardından taslak kamuoyu ile paylaşılacak.

ÇALIŞMA GÜVENCESİ

Bozdağ’ın söz ettiği maddelerin içeriğine Yeni Şafak ulaştı. Din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24’üncü maddeye, “Kadınların başlarının veya boyunlarının açık veya örtülü olması nedeniyle kamu hizmetlerine girmesi, eğitim öğretim hakkına ve çalışma hakkına engel olamaz” hükmü konulacak. Böylelikle hem başı örtülü hem de başı açık kadınların kamuda çalışması anayasal güvence altına alınacak.

EŞ TANIMI VURGUSU

Ailenin korunmasını düzenleyen 41’inci maddede de “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” ifadesindeki eşler tanımı açılacak. Bu maddede yer alan eş tanımı ‘kadın’ ve ‘erkek’ olarak değiştirilecek.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026