|

Bir odada 9 eli öpülesi öğrenci

Sivas’ın İmranlı ilçesinde okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kurslara, yürüme güçlüğü çektikleri için gidemeyen 60 ile 75 yaş arasındaki 9 kadın, komşuları Gülendam Hançer’in evinin bir odasında açılan sınıfta okuma yazma öğreniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:19 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 9 kadın bir evde açılan kursta okuma yazma öğreniyor.
9 kadın bir evde açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Sivas’ın İmranlı ilçesinde yaşları 60 ile 75 arasında değişen 9 kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında bir evde açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Çarşıbaşı Mahallesi’nde yaşayan ve yürümekte zorlandıkları için kursa gidemeyen kadınlar, Kaymakam Mehmet Sayın’dan yardım istedi. Sayın’ın, mahalle yakınında okul bulunmadığını belirtmesi üzerine, 75 yaşındaki Gülendam Hançer, evinin bir odasını sınıfa çevirmeyi önerdi. Hançer’in evinde düzenlenen kursta, 9 kadın okuma yazma öğrenmeye başladı.

Evini komşularına açan Gülendam Hançer, “Bir yakınım beni kursa yazdırmış ancak ona yaşlılık nedeniyle kursa gidemeyeceğimi söyledim. Okuma yazma öğrenmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım ve evimin kapılarını seve seve açtım” dedi. Kursiyerlerden 69 yaşındaki Fadime Çelebi de okulun uzak olduğunu, ayakları ağrıdığı için kursa gidemediğini söyledi. Evini açan Hançer’e teşekkür eden Çelebi, “Sağ olsun Gülendam hanım evini açtı” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMDEN DAHA AZİMLİLER’

Kursta eğitim veren İmranlı Lise öğretmeni Nesibe Koçak ise okuma yazma seferberliğinin, öğretmenlerde ve halkta bir heyecan oluşturduğunu kaydetti.

Teyzelerin özel öğrencileri olduğunu vurgulayan Koçak, “Buraya gelmek benim için ayrı bir zevk. Onlarla beraber bazen türkü söyleyerek ders çalışıyoruz. Yaşlarına rağmen öğrencilerimde olmayan azim onlarda var” diye konuştu.

İmranlı Kaymakamı Mehmet Sayın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliğinin, ilçede büyük bir heyecanla karşılandığını ifade etti. Kaymakamlık olarak kurs açmak için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını anlatan Sayın, saha araştırmasında, okuma yazma bilmeyen 350 kişiye ulaştıklarını ve açılacak kurslarla ilgili planlama yaptıklarını aktardı.

#Sivas
#Gülendam Hançer
#İmranlı
6 yıl önce