|

Bu millet sizi unutmayacak

ABD’nin PKK’ya verdiği silahlar Mehmetçiğimize döndü, yüreğimiz yandı. Şeyh Horoz’da tankımızın vurulması sonucu şehit düşen 5 askerimiz ile önceki akşam operasyonda şehit olan 2 yiğidimizi Hakk’a uğurladık. Ne toprağa verdiğimiz kahramanlarımızı, ne de müttefik görünen ABD’nin PKK’yı silahlandırmasını, bu millet asla unutmayacak!

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 09:28 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye şehitlerini uğurladı.
Türkiye şehitlerini uğurladı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde tankın isabet alması sonucu şehit olan 5 askerin Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlandı. Gaziantep Havalimanı’ndaki askeri törenin ardından şehitler Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, Uzman Çavuşlar Ufuk Aktağ ile Fırat Karaca, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve Sözleşmeli Er Nurullah Seçen memleketlerine uğurlandı.


FAKIBABA: AFRİN SON DEĞİL BAŞLANGIÇ

Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu’nun cenazesi memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen törenin ardından Yeni Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi. Merkez Eyyübiye’deki Ulu Cami’de düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Şehidin kız kardeşi Ayşe Ceren, şehit abisini üniformasını giyip asker selamıyla uğurladı. Törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Sanmayın ki Afrin bir sondur; Afrin bir başlangıçtır. Sınırların tümünü terörden temizleyeceğiz. Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, ama Türkiye’nin bir çakılında gözü olanın o gözünü çıkartacağız” diye konuştu.


El-Bab şehidinin devre arkadaşıydı

Şehit M.Cihangir Çubukçu’nun, 2017’de El- Bab’da şehit düşen dönem arkadaşı Furkan Yayla’nın cenazesine katılıp annesine sarıldığı görüntüleri ortaya çıktı. Cenazede Hülya Yayla’yı teselli eden Çubukçu’nun, Furkan Yayla ile Kara Harp Okulu'nda 166’ncı dönem arkadaş oldukları öğrenildi.

ANNESİ CENAZEYE SEDYEYLE GELDİ

Tankçı Uzman Çavuş Fırat Karaca, Kürtçe ve Türkçe ağıtlar eşliğinde memleketi Muş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Karaca, al bayraklar ve tekbirler eşliğinde Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Helallik alma esnasında bazı şehit yakınları fenalık geçirdi. Şehidin akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca ise şehit oğlunu sedye üzerinde uğurlayabildi.


NİŞANLISINA ÜNİFORMAYLA VEDA ETTİ

Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül de memleketi Çorum’un Alaca ilçesinde toprağa verildi. Son kez baba ocağına getirilen şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından Cumhuriyet meydanına götürüldü. 1.5 yıl önce nişanlanan şehit Aygül’ün düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.


Cenaze törenine katılan şehidin nişanlısı Esma Dursun, nişanlısını asker elbisesiyle uğurladı.


Bu yavruyu babasız bıraktılar!

Şehit Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın cenazesi, memleketi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde toprağa verildi. Avutmuş Camii’ndeki törende, musalla üzerindeki şehidinin naaşına sarılan eşi Nuray Aktağ’ı yakınları güçlükle sakinleştirdi.


Şehit Aktağ’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Şehidin 2 yaşındaki oğlu Muhammet Enes, hiçbir şeyden habersiz elindeki oyuncağıyla etrafında olup biteni izledi.


Yaralı komutandan son görev

Sözleşmeli Er Nurullah Seçen Konya Ereğli'de dualarla defnedildi. Baba evine getirilen şehidin naaşı helallik alınmasından sonra cenaze namazının kılınacağı Ulu Camisine götürüldü. Şehit Seçen, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığına defnedildi.

Şehidin babası Sedat Seçen, oğlunun üniformasını giyip beresini takarak tabutu başında uzun süre ağladı. Annesi Songül Seçen, kardeşleri ile nişanlısı Sahra Başaran ve yakınları da tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.


Seçen’in cenazesine aynı operasyonda görev alan silah arkadaşları da katıldı. Aynı saldırıda ayağından yaralanan şehidin komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu da koltuk değnekleriyle geldiği cenazede şehide selam verdikten sonra Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı.


Damatlığıyla karşıladılar

Uzman Çavuş Selim Vurdal da Hatay’ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi. Şehit annesi Nuran Vurdal, oğlunun naaşını damatlığıyla karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu baba evinde şehidin yakınlarının feryadı yürekleri dağladı. Helalliğin ardından mahalle meydanında cenaze namazı kılındı. Şehit Vurdal, Karayılan Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.


En çok istediği buydu

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki akşam operasyonda şehit düşen Uzman Çavuşlar Selim Vurdal ile Bekir Evren de dün memleketlerinde toprağa verildi. Cenaze törenlerine katılan binlerce kişi teröre lanet okurken, sık sık tekbirler getirip “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.


BAYRAĞA SARILI GELMEK İSTERDİ

Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren, memleketi Osmaniye’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, törenin yapılacağı Mezarlık Camisi’ne getirildi. Şehidin 1 yıllık eşi Zehra Evren, şehidin parkasını giyip şapkasını takarken, Evren’in şehit olduğunda başında bulunduğu belirtilen beresine sık sık sarılıp, kokladı. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı eş, “En çok istediği buydu. Türk bayrağına sarılı gelmeyi çok istiyordu” dedi. Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Bekir Evren’in cenazesi, Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne defnedildi.

#TSK
#Afrin
#Şehitler
6 yıl önce