|

Bunlar hiç Osmanlı tokadı yememiş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütüyle hareket eden ABD’ye sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz’ diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık’’ dedi. Erdoğan, Yunanistan’ın Kıbrıs ve Ege’de haddini aştığını belirterek, ‘yanlış hesap yapmayın’ uyarısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:03 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç’te PKK’lı teröristlerle poz verip Türkiye’yi tehdit eden ABD’li generalleri sert biçimde uyardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç’te PKK’lı teröristlerle poz verip Türkiye’yi tehdit eden ABD’li generalleri sert biçimde uyardı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, başta Yunanistan’ın fırsatçı girişimlerine ve ABD’nin terör örgütüne bütçe ayırmasına ilişkin önemli mesajlar verdi:

Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege’deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Türkiye’nin, güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek, Kıbrıs’ta ve Ege’de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat Kalkanı’yla, Zeytin Dalı Operasyonu’yla bozuyorsak, onların hesabını da bozarız ve bozacağız.

AFRİN NEYSE KIBRIS DA ODUR

Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere, Rum tarafına güvenerek hadlerini ve güçlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Böylesine ciddiyetsiz ve çocukça adımlar hiçbir netice getirmez. Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarınının sonuna kadar takipçisidir ve takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse Ege’deki, Kıbrıs’taki haklarımız da odur.

KARARLARIMIZI ETKİLEYECEK

(ABD’nin PKK’ya bütçe ayırması) Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD, YPG’ye ciddi anlamda parasal desteği, yaptığı silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyecektir ve etkilemektedir. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz şu anda bölgedeki gelişmeleri, gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapma yetkisiyle yakından takip ediyor.

DEAŞ TİYATROSUNUN SONU GELDİ

Evvelsi gün güvenlikten sorumlu bir temsilcileri geldi. Şimdi Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Bütün gerçekleri çok açık, net önlerine koyacağız. Türkiye’nin; bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını hangi işbirliklerinin içine girdiğini, kime hangi imkanların sağlandığını belirliyoruz. Suriye ve Irak’taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Buradan tüm taraflardan maskelerini indirip zaten bildiğimiz gerçek yüzleriyle karşımıza çıkmalarını özellikle talep ediyoruz.

  • HER TERÖRİSTİ İMHA EDECEĞİZ
  • Bölücü örgütün mensuplarıyla yan yana poz verip de ‘Biz bunların PKK olduklarına dair bir işaret görmedik’ diyenler, kendileri kör veya aptal değillerse art niyetlidirler. Hele hele ‘Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin’ ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Biz onları kasıtlı olarak hedef almayacağız ama hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanında olmamaları gerektiğini anlayacaklar.
Yazıklar olsun

Erdoğan, grup toplantısının ardından Mecliste gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, “Afrin, siyasete alet edilmesin” yönünde açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?” ifadesini kullandı. Askerin görevinin, ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmek olduğunun altını çizen Erdoğan, “Asker kışlasının içerisinde oturup, saldırıları izleyecek mi? Böyle bir durumda mı olacak? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin Harekatı siyasete alet edilemez? Asıl Afrin Harekatı’nı siyasete alet edenler, zannediyorum beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa, onlar siyasete alet ediyorlar. Esed’in yanına gidenler kimlerse, onu onlarla paylaşsın, şu andaki iktidarla değil. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun” diye konuştu.

Erdoğan, Kardak’ta Türk-Yunan botlarının çarpıştığı iddialarına ilişkin soru üzerine de “Bu Yunanlılar gene şaşırdı maalesef. Dün gece (önceki gece) böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi” dedi. Kıbrıs açıklarındaki İtalyan sondaj gemisinin uzaklaştırılıp, uzaklaştırıl-mayacağı sorusu üzerine Erdoğan, “İtalyan gemisinin, bir defa orada ne işi var?” diye konuştu.

  • Büyük bir paylaşım savaşı var
  • Türkiye’nin karşısında yer alan PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ, DHKP/C kimliklerinin gerisindeki güçleri artık hiçbir şüpheye mahal olmayacak derecede tanıdıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bununla birlikte şu gerçeği de görmek zorundayız: hemen yanı başımızdaki koskoca coğrafyada, İkinci Dünya Savaşından sonraki en büyük paylaşım savaşı devam ediyor. Bunlar henüz ilan edilmese bile bunu biliyoruz. Büyük bir üzüntü ile ifade etmemiz gerekiyor ki birileri Türkiye’yi de bu paylaşımın bir parçası olarak görüyor. Peşinen ifade edelim: bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız var... Türk milleti olarak bu toprakları kanlarımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Buradan başka bir vatanımız yok bizim. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
İttifak zirvesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti-MHP Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Ünal, ittifak görüşmelerinde Erdoğan, Bahçeli, ve heyet başkanlarının da katılacağı dörtlü bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Mahir Ünal, “İki komisyon başkanı, Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımız dörtlü bir toplantı gerçekleştirecek. Bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta olur” diye konuştu. Öte yandan, iki parti ittifaka ilişkin çalışmalarını tamamladı. Komisyon üyeleri bugün ayrı ayrı liderlerine çalışmalarına ilişkin sunum yapacaklar.


İlk şehidin ailesine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’ndaki ilk şehidimiz olan Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan’ın Sincan’daki ailesini ziyaret etti. Afrin’deki terör unsurlarına karşı düzenlenen harekatta şehit düşen Özalkan’ın ailesine dün saat 22.00’de taziye ziyaretinde bulunan Erdoğan’ı şehidin babası Selahattin Özalkan karşıladı.


Şehidin Ankara Sincan’daki baba ocağının yanında kurulmuş olan taziye çadırında, başta Özalkan olmak üzere Afrin’de vatan uğruna can vermiş olan kahraman şehitler, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualarla yad edildiler. İndirilmiş olan hatm-i şerifler de dua eşliğinde şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şehidin aile bireyleriyle sohbet etti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#ABD
#PKK
6 yıl önce