|

Bunu bir eğitim olarak düşünün

15 Temmuz gecesi Isparta Eğirdir'den 700 Harbiyeliyi destek için Ankara’ya götürmeye çalışan FETÖ'cü askerlerin darbe başarısız olunca ağız değiştirdiği ve “Darbe falan olmadı, bunu bir eğitim olarak düşünün” dediği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Sunday
Güncelleme: 05:03 - 26/02/2017 Sunday
Yeni Şafak
Isparta'da halkla el ele veren 
polis, askerlerin kentten
çıkmasına izin vermemişti.
Isparta'da halkla el ele veren polis, askerlerin kentten çıkmasına izin vermemişti.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki komando ihtisas kursuna katılan 700 Harbiyeliyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalışan, aralarında eski Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın da olduğu 27 sanık hakkında mahkemece kabul edilen iddianamenin detayları ortaya çıktı.



Isparta Cumhuriyet Savcısı Üzeyir Sarı'nın hazırladığı 138 sayfalık iddianamede, eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Akkaya ile eski Kurmay Başkanı Devran Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 27 sanık hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.





SÖZDE SIKIYÖNETİM KOMUTANI


Tümgeneral Akkaya'nın Genelkurmay Başkanlığını ele geçiren darbeciler tarafından gönderilen sözde sıkıyönetimi direktifiyle “Isparta Sıkıyönetim Komutanı” olarak görevlendirildiği belirlendi. İlk aşamada 127 harbiyelinin araçlarla Süleyman Demirel Havalimanı'na gitmek için yola çıktığı bilgisine yer verilen iddianamede, pistin Vali Günaydın'ın emriyle kapatılmasının ardından harbiyelilerin Akkaya tarafından geri döndürüldüğü, Atabey kavşağında yolun kapatılması nedeniyle 127 askerin Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığına götürüldüğü, burada bölük komutanı tutuklu Salih Kolcu'nun askerlere, “Darbe falan olmadı, bunu bir eğitim olarak düşünün, çok hızlı toparlandınız, sizi Ankara ya götürmemizin sebebi can güvenliğinizdi. Burada birkaç gün kalabiliriz.” dediği ifade edildi.


#15 Temmuz
#FETÖ
#Isparta
7 years ago