|

Çambaşı’nda Kar Festivali

Kabadüz Çambaşı Yaylası’nda düzenlenen festivalde vatandaşlar, kızak ve naylonlarla kayarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Festivalin amacı, Çambaşı yaylamızı kayak merkezimizle birlikte tanıtmak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Çambaşı Yaylası’nda 14. Çambaşı Kar Festivali düzenlendi.
Çambaşı Yaylası’nda 14. Çambaşı Kar Festivali düzenlendi.

Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda 14. Çambaşı Kar Festivali düzenlendi.

Ordu Büyükşehir ile Kabadüz belediyelerince organize edilen festivale katılanlar, kızak ve naylonlarla kayarak gönüllerince eğlendi. Çocuklar ise kardan adam yaparak fotoğraf çektirdi.

KAR HEYKEL ÇALIŞTAYI

Şenlik kapsamında Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından ‘Kar Heykel Çalıştayı’ da gerçekleştirildi. Çalıştayda, çotanak, baykuş, at, uyuyan bebek gibi kardan heykeller yapıldı.Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaylası’nın turizm açısından önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

STRES ATILACAK YER

Özellikle yarın farklı etkinliklerle vatandaşların güzel bir gün geçireceğini anlatan Kaya, “Festivalin amacı, Çambaşı Yaylamızı kayak merkezimizle birlikte tanıtmak. Dünyaya en güzel ve en iyi şekilde bu coşkuyu nasıl yansıtabiliriz diye çalışma yürütüyoruz. Yurt dışından da insanların gelip burada konaklayıp bu güzel atmosferi yaşamalarını istiyoruz. Hedefimiz bu” dedi. Yener Kaya, festival kapsamında hemşehrilerinin stres atmalarını ve eğlenmelerini istediklerini kaydetti.

#Yener Kaya
#Ordu
5 yıl önce