|

Çavuşoğlu: Tehditle bizden bir şey alamazsınız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada "Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir" dedi.Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin yönü NATO ve AB'dir. Son dönemlerde ABD yönetimi yapıcı olmaktan uzak bir tutum sergiledi. Yaptırım ve tehditleri anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Tehdit ve baskıyla bizden bir şey alamayacaklarını öğrenmeleri gerektiğini de muhataplarımıza söyledik" dedi.

Yeni Şafak
11:20 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

10. Büyükelçiler Konferansı’nın açılışı kapsamında Dışişleri Şehitliğinde anma töreni gerçekleştirildi. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlık personeli ve çok sayıda diplomat katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı'nda "Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir" dedi.

İşte Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir.

Dış yatırımları artırmak için çalışıyoruz. Türk vatandaşlarının hizmetindeyiz.

Büyükelçilerimizin milli ve menfaat ve politikalarımızı yurtdışında temsil etmeleri ülkemizi güçlendiriyor.

Dış yatırımları artırmak için çalışıyoruz. Türk milletinin hizmetindeyiz.

"Tehdit ve baskıyla bizden bir şey alamazlar"

Türkiye'nin yönü NATO ve AB'dir. Son dönemlerde ABD yönetimi yapıcı olmaktan uzak bir tutum sergiledi ve FETÖ konusunda bir adım atmadılar. Takındıklar tavır sadece ABD karşıtlığını artırıyor. Yaptırım ve tehditleri anlamak ve kabul etmek mümkün değil. ABD, halen iç politikanın da etkisiyle kafa karışıklığı yaşıyor. Bu sorunları Türkiye ile çözelim mi yoksa Kasım seçimlerine kadar böyle mi devam edelim diye ikilem içerisindeler. ABD ile ilişkilerimizi düzeltmek için siyasi iradeyi ortaya koyduk. Biz her zaman olduğu gibi bu süreçte de son derece yapıcı olduk, diplomasi ile sorunların çözülmesi için ABD'ye düşüncelerimizi aktardık. Tehdit ve baskıyla bizden bir şey alamayacaklarını öğrenmeleri gerektiğini de muhataplarımıza söyledik. ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz.

AB ile vize serbestiyeti ile ilgili onların adım atmalarını bekliyoruz. AB ülkeleri kadar biz de Avrupa'da ev sahibiyiz. Bugün sorunlu bir aile olsa da, Avrupa bizim de ailemiz.


#Dışişleri Bakanı
#ABD
#AB
#NATO
#ABD yaptırımı
#Mevlüt Çavuşoğlu
6 yıl önce