|

Çocuklar serviste unutulmayacak

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Technoarge, okul servislerinde çocukların unutulmasına son verecek TSE belgeli sistem geliştirdi. Sistem araçta çocuk unutulması durumunda sürücüyü önce görüntülü sonra da sesli olarak uyarıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 7/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Araçlarda çocuklardan birinin emniyet kemeri takılı değilse sistem direk şoförü uyarıyor ve şoför hangi koltuktaki çocuğun kemeri takılı değilse ekrandan bunu görebiliyor.
Araçlarda çocuklardan birinin emniyet kemeri takılı değilse sistem direk şoförü uyarıyor ve şoför hangi koltuktaki çocuğun kemeri takılı değilse ekrandan bunu görebiliyor.

Son günlerde gündeme gelen ‘çocukların okul servislerinde unutulması’na son verecek bir güvenlik sistemi üretildi. Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgeye uygun olarak, İstanbul Aydın Üniversitesi ile Technoarge firması yürüttükleri ortak çalışma ile okul servislerinde çocukların unutulmasına son verecek TSE belgeli sistem geliştirdi.

TÜRKİYE’NİN İLK TSE ONAYLI SERVİS ARACI

Türkiye’nin ilk TSE onaylı servis aracını tanıtan Technoarge Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Balcı şunları söyledi. “Sürücü kontak anahtarını çıkardığında araçta unutulan çocuk olması durumunda ekrana sesli ve görüntülü ikaz geliyor. Sürücü bu ikazı da görmez ise dörtlü flaşörler devreye giriyor. Sürücünün bunu da fark etmemesi halinde son olarak otuz saniye sonra korna çalmaya başlıyor” dedi. Balcı, yönetmeliğe uygun olarak araçlarda üç nokta emniyet kemerinin de yer aldığını söyledi.


Servis araçlarına yerleştirilen kamera sayesinde aileler cep telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile çocuklarını yolculuk esnasında takip edebilecek.

#Okul Servisi
#Takip Sistemi
6 yıl önce