|

Ergenekon sil baştan

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde, 274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesi başladı. Duruşmada, Doğu Perinçek’in de aralarında olduğu bazı sanıkların savunması tamamlandı. Perinçek, davadaki delillerin ABD’nin, devlet içine yerleştirdiği, adı da ‘F suç örgütü’ diye konan örgüt tarafından uydurulduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:16 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yargıtay 16. Ceza Dairesince, 274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşması başladı. Duruşmaya, İlker Başbuğ, Hikmet Çiçek, Yalçın Küçük, Dursun Çiçek, Sinan Aygün, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Levent Ersöz, Nusret Senem'in aralarında bulunduğu bazı sanıklar, sanık yakınları, avukatlar katıldı. Başkan Eyüp Yeşil, sanık ve müdafi sayısı fazla olduğu için alfabetik sıraya göre savunma hakkı tanınacağını, duruşmaların haftada 4 gün, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri yapılacağını bildirdi.



“F SUÇ ÖRGÜTÜ"


Duruşmada savunma yapan sanık Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Davadaki tüm deliller uydurmadır, ABD'nin, devletimizin içine yerleştirdiği, adı da 'F suç örgütü' diye konan örgüt tarafından uydurulmuştur. Biz de duruşmalarda 'F savcılarından' söz ettik, 'siz C değil, F savcılarısınız' dedik" dedi. Perinçek, “Bugün Mehmetçik vuruluyor, yollar kesiliyor, mayınlar patlatılıyor, haraç toplanıyor. Bu suçların işlenmesi için Ergenekon, Balyoz gibi davalar tertiplenmiştir. Okyanus ötesindeki küresel güç, Türkiye'yi bölme, Cumhuriyetimizi yıkma, vatanımızı parçalama, milletimizi bölme ve Cumhuriyete karşı büyük suçu işlemek için hedef almıştır. Polisimiz, Mehmetçiğimiz, Türk milleti sizden böyle bir karar beklemektedir" diye konuştu.







ÖNCELİK İSTEDİ


Sanıklardan Mustafa Balbay, “Bu davadaki hak ve hukuk ihlallerini yapanların ve söz konusu delilleri uyduranların yanına kar kalmamasını istiyorum" ifadelerini kullandı. Sanık Dursun Çiçek ise Ergenekon davasının hukuk yoluna gireceğini ifade ederek, “Bu kumpası kuranların Silivri'de yargılandığını göreceğiz" diye konuştu. Ardından Başkan Eyüp Yeşil, savunmaların sona erdiğini belirterek, duruşmaya bugün, öncelik talebinde bulunan İlker Başbuğ'un savunmasıyla devam edileceğini, ardından isim sırasına göre savunmaların yapılacağını kaydetti.



Kumpasçılar yurt dışında


Sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon, “Devlete ortak olmak isteyenlerin yurt dışındaki organizatörleriyle yurt içinde devleti hedef alan örgütün kurduğu kumpasın, kendileri de yargı mensubu olmasına rağmen bugün adalete güvenmeyip yurt dışına kaçmayı tercih edenlerin takdirini yüksek mahkemenize ve kamuoyuna sunuyorum" ifadesini kullandı.



#Ergenekon davası
#Mustafa Balbay
#Dursun Çiçek
9 yıl önce