|

Fatura timinin elebaşı

Zekeriya Öz’ün, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası ortaya çıkan Dubai sevdası kamuoyunda büyük ses getirmişti. Avukat Tayfun Aktaş, işadamı Osman Ağca ve Aytaç Ocaklı’dan oluşan fatura timinin Ağaoğlu İnşaat’ın sahibi Ali Ağaoğlu’nun Ataşehir’deki ofisine gittiği ve işadamından Öz’ün Dubai tatilini kendi parasıyla yaptığına dair fatura istedikleri ortaya çıkmıştı. Öz çetesi, sahte fatura için tehditler savurmuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2015 Pazar
Güncelleme: 12:32 - 19/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Bir inşaat firmasının parasıyla Dubai'de krallara layık tatil yapan ve bu ultra-lüks tatilin üzerini örtmek için 'fatura timi' kuran dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'le ilgili 'suça azmettirme' soruşturması tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, mevcut deliller, müşteki ve tanıkların ifadelerini dikkate alarak, Öz'ün 'azmettirme' suçunu işlediğini, dolasıyla hakkında dava açılmasını talep etti. Hazırlanan iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bolu savcısıyken HSYK tarafında açığa alınan Zekeriya Öz, '2 ile 5 yıla arasında hapis' ve 'meslekten men' talebiyle yargılanacak. Açılan davada yargılanacak isimler arasında Öz'ün Dubai'deki tatilinin masraflarını kendi cebinden ödemiş gibi göstermek için makbuz almak üzere, işadamı Ali Ağaoğlu'na gönderdiği 'fatura timi' de yeralıyor.



'SANA HAYAT ZİNDAN OLUR'


Soruşturmada, Öz'ün 'fatura timi'nde bulunanlardan Avukat Tayfun Aktaş ve Yeditepe İnşaat'ın sahibi Aytaç Ocaklı 'tehdit' suçlaması kapsamında şüpheli olarak bulunuyor. İki isim mahkemede 6 aya kadar hapis veya adli para cezası talebiyle yargılanacak. İddianameye göre şüpheli Zekeriya Öz, müşteki Ali Demirhan'dan Dubai tatili masraflarını kendisinin ödediğine dair belge vermesini istedi. Demirhan'ı tehdit ettiren Öz, eğer belge vermezlerse 'bu işin sonunun kötü olacağı, haklarında soruşturma dosyaları açılacağı, işbirliğine yanaşılmaması halinde kendilerine hayatı zindan edecekleri, yapılan mücadeleyi savaş olarak nitelendirerek hükümetin düşürüleceği' mesajı verdi.



YARGISAL GÜÇ TEHDİT ARACI


İddianamede o dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Öz'ün, idari ve yargısal gücünü tehdit unsuru olarak kullandığının altı çizildi. Öz'ün yargısal gücüne dayanılarak yapılan tehditle mağdur tarafın gözünün korkutulmak istenildiği, faturayı alabilmek için Öz'ün yönlendirmesiyle tehdidin gerçekleştiği Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede yeraldı.  İSTANBUL




---


ne zaman açıklanacak?





#fatura timi
#Zekeriya Öz
#Osman Ağca
9 yıl önce