|

Fındık tarlasından eğitime

Kocaali Kaymakamlığının başlattığı proje ile fındık toplamak için Kocaali ilçesine gelen fındık işçilerinin çocukları eğitime tabi tutulacak, çocuklar sosyal aktivitelere katılacaklar.

Yeni Şafak
13:26 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 13:48 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Kocaali Kaymakamlığının başlattığı proje ile çocuklara okulla buluştu.
Kocaali Kaymakamlığının başlattığı proje ile çocuklara okulla buluştu.

Kocaali Kaymakamı Alper Balcı “Genç hayat vakfı Kocaali kaymakamlığına gelerek bizlere çocuk işçiliğinin engellenmesi ile ilgili projelerini anlattılar. Bizlerde kaymakamlık olarak bu projeye destek verdik. Çocuklarımızın çalışmak yerine, iş gücünün sömürülmesi yerine eğitilmesi gerekli olduğunu düşünerek bizler kaymakamlığımız olarak bu projeyi üstlenmeye karar verdik. Fındık bahane adı ile genç hayat vakfı, Kocaali kaymakamlığımız progıda ve bal su fabrikamızdan oluşan ekip ile inşallah bu sene doğudan gelen işçilerimizin çocuklarını eğiteceğiz. Bu eğitim programını bizzat şahsım düzenledi” dedi.

Sağlık taramaları yapılacak

Alper Balcı açıklamalarının devamında “Kocaali’ye fındık toplamaya gelen fındık işçilerinin çocuklarına yönelik başlattığımız bu projede çocuklarımızın sağlık taramalarını yaptırtacağız. Diş kontrollerini yaptırtacağız. Çocuklarımız kendilerini burada yalnız hissetmeyecektir. Gerekli olan her şeyin yapılması için bizlerde elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

Çocuklara ziyaret

Doğu illerinden Kocaali’ye fındık toplamaya gelen fındık işçilerinin çocukları Kocaali Kaymakamlığının başlattığı proje ile Kocaali Gümüşoluk ilkokulunda ve Kirazlı ilkokulunda eğitime tabi tutuldu. Kocaali Kaymakamı Alper Balcı Salı günü öğrencileri ziyaret ederek çocuklar ile uzun süre sohbet etti. Kaymakam Balcı 40 gönüllü eğitim veren Üniversite öğrencilerinden, üniversiteden mezun olan, öğretmenlerden de bilgi almayı ihmal etmedi.

Forma sözü

Kocaali Kaymakamı Alper Balcı çocuklara yaptığı ziyarette çocuklara forma hediye edeceğini ve gönüllü öğretmenlerden Begüm Akdoğan’a “ çocuklar için ne gerekli ise ne gerekiyor ise bana söylemen yeterlidir. Çocuklarımız için yapacağız hiçbir girişim başarısız olmaz. Sizler 40 gönüllü olarak ilçemizde yaklaşık 100 öğrencimize eğitim veriyorsunuz" diye konuştu.

Sosyal aktiviteler yapılacak

Balcı “ çocuklarımız ile birlikte çeşit, çeşit spor aktiviteleri yapacağız. Sanatsal faaliyetler yapılacak. Top oynanacak, geziler yapılacak vs. birçok aktiviteler gerçekleştireceğiz çocuklarımız ile. Çocuklarımız ne istekte bulunursa bulunsun bizlerde bu istekleri gerçekleştirmek için çalışacağız. Kocaali Gümüşoluk ilkokulunda ve Kirazlı ilkokulunu çocuklarımıza açtık. Eğitimleri 8 Ağustos Salı günü başladı ve eğitim 29 Ağustos’ta sona erecek” dedi.

#çocuk işçi
#fındık
#Kocaali
7 yıl önce