|

Fırat’ın doğusunu darmadağın edeceğiz

Isparta’da komandoların bröve takma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarıyla bozduk. İnşallah çok yakında Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:44 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün tarihindeki en büyük hezimeti yaşadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün tarihindeki en büyük hezimeti yaşadığını söyledi.

Yerel seçim çalışmalarının startını Isparta'dan veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu: Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus'tan El Bab'a, Afrin'den Irak'ın kuzeyine, Cudi'den Gabar'a, Tendürek'e kadar çok zor coğrafyalarda güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor, kan. Ne demiştik, inlerine gireceğiz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar bu millete ihanet edeni oralarda da bırakmayacağız. Bilhassa bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK BİZDE

Telsiz konuşmalarından ne tür yılgınlık, ne tür bir yenilmişlik duygusu içinde olduklarını gayet iyi dinliyoruz, biliyoruz. Saha hakimiyeti de psikolojik üstünlük de şu an hiç olmadığı kadar güvenlik birimlerimizin eline geçti. Kanallar açtılar, kanallara gömdük. Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet 'biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın'. Oraya da gidilecek. Niye, çünkü bize söz verdiler (ABD), 90 günde burayı terk edeceğiz dediler, terk etmediler, gereği yapılacak.

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK

Halk arasında örgüt baskısı kalmadı. Ama şimdiden bazı muhtarları aramaya başladılar. Bütün muhtarlara sesleniyorum, bu katillerden korkarak bu vatan topraklarını satacak olursanız bu millet size hakkını helal etmez. Biz de bunun hakkını size sorarız. Bölücü terör örgütünün millete bir daha musallat olmaması için her tedbiri aldık. Türkiye'nin geleceğinde terör örgütleri ve bu örgütlere kapı kulluğu yapan hiç kimseye yer yoktur. Bölücü örgütün belediye başkanı tayin etmesine de belediye imkanlarının şehir eşkıyalarına peşkeş çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde hizmet için devlete ödenen vergilerin çukurlara gömülmesine, dağlara saçılmasına müsaade etmeyeceğiz.


KATİLLER ORDUSUNU BOZGUNA UĞRATTIK

Ülke olarak bugünlere kolay gelinmedi. Terörle mücadeleden savunma sanayisine, demokrasiden yatırımlara kadar her alandaki başarıları dişimizle, tırnaklarımızla kazıyarak elde ettik. Dünyanın en eli kanlı terör örgütlerini üzerimize saldılar. Suriye ve Irak'ta yaptığımız hamlelerle katiller ordusunu bozguna uğrattık.

UNUTAMAYACAKLARI BİR DERS VERDİK

FETÖ eliyle ülkemizi topyekun işgale yeltendiler. Milletimizle, FETÖ'cü hainlere ve bu hainleri üzerimize salan ağababalarına unutamayacakları bir ders verdik. Isparta'da 100 kilo altın, 5 milyon dolar para bulundu. Güvenlik güçlerimiz ve el koydu. Bunlar FETÖ'nün imamlarından çıktı. Bunların ne olduğunu anlayın. Bunlar Isparta'ya da böyle girmişler. Türk milleti olarak dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazınan bir büyük destana hep beraber imza attık.

Darmadağın edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta General İhsan Alper Kışlası'nda düzenlenen 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komando adayı olarak görüyorum. En son 15 Temmuz'da millet olarak topyekun kıyama kalktık. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz o günden beri zaferden zafere koşuyor" dedi. Yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbelerin vurulduğuna değinen Erdoğan, "Suriye’de sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarıyla bozduk. Aynı şekilde sınırlarımız dışındaki hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor çünkü biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. İnşallah çok yakında bugün burada brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz" diye konuştu.


DİPLOMALARINI VERDİ

Gençlere askerliklerini yapma tavsiyesinde de bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ordumuzunu tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini ve 'Peygamber ocağı' dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum. İnşallah ileride o aşamaya geldiğimizde tüm bu hususlarda gereken kararlar verilecek ve adımlar atılacaktır. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa böyle bir eğitimden geçmeleri bu bakımdan isabetli olmuştur."

Farklı branşlardaki dönem birincilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından diploma ve bröveleri verildi.

  • Geçmişleri ABD bayraklı poz dolu
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ameliyatların durdurulduğuna ilişkin iddialarına tepki gösteren Erdoğan, “Ben zaten onun ne mal olduğunu biliyorum. Yalan olur da böylesi de olur mu? Ya bu ne vicdansızlıktır. Atıyorsun da dikkatli at, en güçlü olduğumuz alandan bizi vuracağını zannediyorsun, vah zavallı vah. Sen bittin, bittin. Tükendin sen, yapacağın bir şey yok. İnşallah benim aziz milletim, Mart 2019 seçimlerinde sana öyle bir ders verecek ki bir daha belini doğrultamayacaksın” dedi.
  • Erdoğan, “Bu ülkeyi senelerce IMF kapılarında süründürenler kendileri değilmiş gibi ahkam kesiyorlar. Geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine bize ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar. Herkesin gözü önünde yaşanan bir hadiseyi siyasi rant devşirmek için eğip büken, memleketin üzerine ‘acı sakız gibi yapışan’ bir ana muhalefete sahibiz. Bunların tarihi siyasette baskı ve zulüm, ekonomide ise yokluk ve kıtlıktır. Bunların tarihi kimi zaman Mussolini’nin faşist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanya’sına övgülerle kimi zaman da Amerikan bayrağıyla poz vermelerle doludur. Bunları iyi tanırız. Bunun yüzlerine vurulmasından rahatsız. Bu utanç verici geçmişi unutturmayacağız. Ana muhalefet partisi kendi tarihiyle yüzleşene kadar ipliklerini pazara çıkarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Suriye
#Münbiç
#Terör
#ABD
5 yıl önce