|

Görmez emekli oldu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in emeklilik dilekçesi kabul edildi. 7 yıldır görevde olan Görmez’in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 01:51 - 1/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Görmez
Diyanet İşleri Başkanı Görmez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı. Edinilen bilgiye göre, Görmez’in “emekliye ayrılma” talebini içeren dilekçesi, Başbakanlık tarafından kabul edildi. 11 Kasım 2010 yılından beri görevde olan Görmez, Diyanet tarafından hazırlanan FETÖ raporunun tanıtıldığı toplantı sonrasında emeklilık planlarını basınla paylaşmıştı.

İLMİ ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Görmez, “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım” ifadelerini kullanmıştı.

KELEŞ VEKALET EDECEK

Görmez’in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş’in vekalet edeceği öğrenildi. 1958 yılında Konya-Seydişehir’de doğan Ekrem Keleş, 1977 yılında Konya İmam-Hatip Lisesini, 1981 yılında da Konya Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 1985 yılında Haseki Eğitim Merkezi 4. Dönem Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursunu tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yüksek lisans yaptı.

#Ekrem Keleş
#Mehmet Görmez
7 yıl önce