|

Gözümüz kulağımız Diyanet’te olsun

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ihtilaflı, yanlış anlaşılmaya müsait konuları ulu orta tartışan bazı hocaları eleştirirken, vatandaşları da sadece Diyanet’e kulak vermeye çağırdı: Gözümüz kulağımız DİB Din İşleri Yüksek Kurulu’nda olacak. Yetkisiz insanların söylediklerine değil, kurulun dediklerine bakacaksınız.

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2018 السبت
Güncelleme: 01:35 - 10/03/2018 السبت
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Hakkari gezisi sırasında bölge esnafını da ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Hakkari gezisi sırasında bölge esnafını da ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, fetvalarıyla tepki çeken hocalara sert çıktı: “İhtilaflı, yanlış anlaşılmaya müsait konuları, ekranlara taşıyan hocalar ve onlara o zemini hazırlayan medya vebal altındadır."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hakkari’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Son dönemde medyaya yaptıkları açıklamalarla tartışmalara neden olan din adamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erbaş, “Bizim gözümüz kulağımız Diyanet İşleri Başkanlığının Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu bilgilerde olacak. Dünyada doğru dini bilgiyi Kur’an’a ve sünnete uygun olarak bulup insanımıza ulaştıran en önemli kurum, Din İşleri Yüksek Kuruludur. Yetkisiz insanların söylediklerine değil, Din İşleri Yüksek Kurulunun dediklerine bakacaksınız” diye konuştu.

İLİM ORTAMINDA KARARA BAĞLANMALI

Ders ortamında hocaların tartışarak açıklığa kavuşturup daha sonra insanlara ulaştırılması gereken bazı konuların ulu orta televizyon ekranlarına taşınmaması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti: “Bizim ilim geleneğimizde böyle konular sadece ilim ortamlarında tartışılır, müzakere edilir netliğe kavuşturulur. Ondan sonra insanlara ulaştırılır. Böyle ulu orta olmaz. İhtilaflı, yanlış anlaşılmaya müsait konuları, ekranlara taşıyan hocalar ve onlara o zemini hazırlayan medya vebal altındadır.”

İHTİLAFLI KONULARDA KONUŞTURMASINLAR

Diyanet İşleri Başkanlığına dini konularda toplumu aydınlatma görevi verildiğini vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti: “Toplumda çeşitli zamanlarda farklı kişiler tarafından farklı sesler çıkıyor bazı konularda. İhtilaflı konularla ilgili halkımızı, toplumumuzu rahatsız eden konuşmalar az da olsa bazı kişiler tarafından yapılıyor. Özellikle milletimize şunu tavsiye ediyorum, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu yetkin bilim adamlarından oluşan bir kuruldur ve her zaman toplumumuzu aydınlatma konusunda üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışmaktadır. İstiyoruz ki bu konularda milletimiz Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarına, kurulun yapmış olduğu açıklamalara kulak versin. Şunu da özellikle istirham ediyoruz. İhtilaflı konularda medyamız bazı kişileri çıkarıp konuşturmasınlar. Bu hassasiyeti hem medyamızdan hem de bu konularda ulu orta konuşan insanlardan özellikle istirham ediyorum. Milletimizi, toplumumuzu yanlış anlayışlara sevk edecek konulardan biraz uzak durmamız lazım.”

#Ali Erbaş
#Diyanet
#Hakkari
٪d سنوات قبل