|

Gurbette de aynı ruh

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümünde dünyanın birçok yerinde anma etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz ruhuyla meydanları dolduran gurbetçiler, şehitler için dua etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:02 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kosova’nın başkenti Priştine’de, “Demokrasi Dayanışması Yürüyüşü” düzenlendi. Katılımcılar ellerin de “Sizinleyiz” pankartıyla Rahibe Teresa Meydanı’ndan Zahir Payaziti Meydanı’na yürüdü.
Kosova’nın başkenti Priştine’de, “Demokrasi Dayanışması Yürüyüşü” düzenlendi. Katılımcılar ellerin de “Sizinleyiz” pankartıyla Rahibe Teresa Meydanı’ndan Zahir Payaziti Meydanı’na yürüdü.

15 Temmuz, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında da anıldı. FETÖ'nün darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle dünyanında dört bir yanındaki gurbetçiler, şehitleri anma etkinlikleri düzenledi. 15 Temmuz ruhuyla meydanları dolduran gurbetçiler, şehitleri unutmadı. Avusturya, İngiltere, ABD, İsveç, Hırvatistan, Yunanistan ve daha birçok ülkede, şehitler için dualar edildi. New York'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz şehitleri anıldı.

ŞEHİTLER İÇİN 250 FİDAN

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde, darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde şehitlerin anısında 250 fidan dikildi. Hırvatistan'da, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğinade anma töreninde de FETÖ'nün hain darbe girişimini anlatan video gösterildi.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Türkiye Maarif Vakfı ve Anadolu Ajansı, darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle Afganistan'ın başkenti Kabil'de ortak anma töreni düzenledi. Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği, Viyana Büyükelçiliği, Üsküp Büyükelçiliği'nde "15 Temmuz Anma Töreni" düzenlendi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa, İsveç'in başkenti Stockholm ve daha birçok ülkede, şehitler için dualar edildi.



Karanfilli anma

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenle nen törenle şehitler anıldı. Vatan Milletle rarası Ahıska Türkleri Cemiyeti mensubu bir grup, ellerinde Türk ve Rus bayrak larıyla büyükelçi-lik binası önüne gelerek şehitler için büyükel çilik tabelasının altına karanfil bıraktı.


Dualar şehitlere

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 15 Temmuz şehitleri anıldı. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğinin organizasyonunda Cengiz Aytmatov Kampüsü’ndeki Abdülkerim Satuk Buğra Han Camisi’nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla öğle namazının ardından şehitler için mevlit okundu.


Balonlar havalandı

İngiltere’nin başkenti Londra’da darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için 250 balon havaya bırakıldı. Balonların ucuna şehitlerin fotoğrafları asıldı.


Demokrasi koşusu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da 2. Demokrasi Koşusu yapıldı. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, 15 Temmuz’un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurguladı.

#15 Temmuz
#Dünya
#Anma
6 yıl önce