Hakan Çakır cinayeti davasında karar açıklandı

15:30, 08/04/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 15:44, 08/04/2026, Çarşamba
DHA
Hakan Çakır cinayeti davasında karar açıklandı
14 yaşındaki T.Y.Z.’ye 25 yıl, 17 yaşındaki B.S.Z.’ye 32 yıl, baba Cemal Zeynal ile Ahmet Emir Zeynal’e ise müebbet hapis cezası ve 28 yıl hapis cezası verildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde öldürülen 23 yaşındaki Hakan Çakır davasında karar açıklandı. Suça sürüklenen çocuklar 14 yaşındaki T.Y.Z. 25 yıl ve 17 yaşındaki B.S.Z. 32 yıl, baba Cemal Zeynal ile Ahmet Emir Zeynal ise müebbet hapis cezası ve 28'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23 yaşındaki Hakan Çakır, Ankara’nın Keçiören ilçesinde, annesi ve kız kardeşiyle eve giderken uğradıkları sözlü taciz sonrası çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. İkisi suça sürüklenen çocuk, 8 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Sanıklardan suça sürüklenen çocuklar 14 yaşındaki T.Y.Z.'ye 25 yıl, 17 yaşındaki B.S.Z.'ye 32 yıl, baba Cemal Zeynal ile Ahmet Emir Zeynal'e ise müebbet hapis cezası ve 28 yıl hapis cezası verildi.

İddianameden

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, Keçiören'de 10 Ağustos 2025 gecesi Hakan Çakır'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan olay, yol verme tartışması nedeniyle başladı.

Maktulün kardeşi ve annesi ile sanıklar arasındaki arbedede Çakır, aldığı bıçak darbesiyle yaşamını yitirdi.

İddianamede sanıklar Ahmet Emir Zeynal, Cemal Zeynal ve Umut Kılınç hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, diğer suçlardan ise 45 yıl 9 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası isteniyordu.

Çocuk sanıklar B.S.Z. için 41 yıl, T.Y.Z. için ise 26 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Ankara'da bıçaklanarak öldürülen Hakan Çakır cinayeti davasında mütalaa açıklandı
Gündem
Ankara'da bıçaklanarak öldürülen Hakan Çakır cinayeti davasında mütalaa açıklandı
Hakan Çakır davası 4 Mart'a ertelendi
Gündem
Hakan Çakır davası 4 Mart'a ertelendi
Hakan Çakır davasında yakınları katiller lehine slogan attı: Adliye boşaltıldı
Gündem
Hakan Çakır davasında yakınları katiller lehine slogan attı: Adliye boşaltıldı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026