|

'Harekat Afrin ile sınırlı kalmamalı'

TVNET'teki 'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karagül, "Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye'ye çok uluslu bir planı çökertmeye çalışıyor. Fırat Kalkanı ile başlayan süreç Afrin'le bitmeyecek ve bitmemeli. Bu operasyon, Fırat'ın doğusunda da devam etmeli. Eğer Fırat'ın doğusuna yönelmezsek ve buradaki terör tehditlerini kaldırmazsak, bu tehdidin bir sonraki aşaması Türkiye'nin içine bu savaşı taşımak olacak." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:02 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 21:40 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karagül'ün açıklamaları şöyle:

"Türkiye kararlı bir operasyona başladı. Dünyayı her türlü argümanlarla uyardı. ABD'nin terör örgütüne yardımlarının hiçbir devlet geleneği yok. ABD terör örgütüne destekleriyle, kendi müttefikini vuruyor.

ABD, Türkiye'nin güney sınırlarını aşındırmaya çalışıyor. Suriye'den Türkiye'ye karşı bir askeri hazırlık yapıyor.

"Türkiye meşru müdahale hakkına sahip"

Türkiye her türlü tehdidi savuşturma hakkına sahiptir. Bu konuda her türlü ortaklığı yapma hakkına da sahiptir.

"Kıbrıs sonrası en önemli askeri müdahale"

Fırat Kalkanı, Kıbrıs Harekatı'ndan sonra Türkiye'nin en ciddi müdahalesidir. Zeytin Dağı Harekatı ise, Fırat Kalkanı Harekatı'nın devamıdır.

"Şam'ın kontrol gücü yok"

Şam yönetimi, Suriye'nin güney ve batısını kontrol etmeye çalışıyor. Şu anda isteseler de, Suriye'nin kuzeyini kontrol edemezler.

"Bu operasyon Afrin'le bitmemeli"

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye'ye çok uluslu bir planı çökertmeye çalışıyor. Fırat Kalkanı ile başlayan süreç Afrin'le bitmeyecek ve bitmemeli.

"Operasyon Afrin ile sınırlı kalmamalı"

Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı'nın devamıdır. Fırat'ın batısının terörden temizlenmesidir.

Eğer operasyon Afrin'le sınırlı kalırsa, biz terör koridorunun Batı kanadını temizlemiş olacağız. Eğer Münbiç'ten sonra Fırat'ın doğusuna yönelmezsek ve güvenlik kuşağı oluşturmazsak, bu tehdidin bir sonraki aşaması savaşın Türkiye topraklarına taşınması olur.

"Afrin operasyonu gecikmiş bir müdahale"

Afrin operasyonuna hangi açıdan bakarsanız bakın, bir meşru müdafaadır. Bu Türkiye'nin kendini savunma hakkıdır. Bu açıdan Afrin gecikmiş ve meşru bir müdahaledir.

"ABD oylama politikası uyguluyor"

ABD, bize masaya getireceği her teklif Türkiye'ye kazık atma teklifi ve oylama teklifidir. Bu tekliflerle, ABD Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine müdahale getiremez hale getirmek isteyecek.

Biz, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyoruz. Biz savunma hattı kurmaya çalışıyoruz. Suriye'nin kuzeyinden ve Irak'ın kuzeyinden ülkemiz tehdit ediliyor.

Bu sadece terör tehdidi değil, Türkiye'yi parçalama teklifidir. Şimdi yaptıkları manevra, Türkiye'yi hiç değilse Afrin'de sınırlı tutmak istiyor.

"Fırat'ın doğusundan PKK'lılar ve PYD'liler Afrin'e müdahale ederlerse, desteğimizi çekeriz" açıklamasını yaptılar. Bu rezilce açıklamadır. Birincisi, "Ben bunları destekliyorum ve bunları ben yönetiyorum" demektir.

"Fırat'ın doğusu için manevra yapıyorlar"

ABD yönetimi, Türkiye'ye şimdi "Afrin ve Münbiç'i verelim ama Fırat'ın doğusuna yönelme" mesajı veriyor. Asıl kıyamet Fırat'ın doğusunda kopacak.

#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
#Suriye
6 yıl önce