|

Harekâtı harita üzerinde anlattı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afyonkarahisar’da vekillere İdlib harekâtını haritalar üzerinde anlattı. FETÖ ile mücadeleye değinen Soylu ise yurt dışındaki gaybubet evlerinin asıl tehlikeyi oluşturduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:00 - 9/10/2017 الإثنين
Yeni Şafak
​Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli
​Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

Afyonkarahisar’da yapılan AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme toplantısının ilk gününde sunum yapan bakanlardan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli İdlib harekâtı ile ilgili vekillere bilgi verdi.

MUTABAKATLA HAREKET ETTİK

Bakan Canikli, haritalar üzerinden son durumu anlattı. Canikli, şu an bölgede Özgür Suriye Ordusunun olduğunu belirterek, “Biz bekliyoruz. Zamanı gelince müdahil olacağız. PYD koridorunun denize açılmaması için İdlib önemli. Kontrolü PYD’ye bırakmamız lazım“ ifadelerini kullandı. Canikli, Türkiye Rusya ve İran arasındaki mutabakat kapsamında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

MUĞLA KONTROL ALTINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, PKK ve FETÖ ile mücadele sunum yaptı. Soylu, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen operasyonla ilgili, “2 PKK’lı yakalanmıştı. Onların itiraflarından ve verdikleri istihbari bilgilerden yola çıkarak o bölgeyi kontrol altına aldık ve operasyon gerçekleştirdik” ifade etti.

GAYBUBET EVLERİNE DİKKAT

FETÖ ile mücadele hakkında da bilgilendirme yapan Soylu, “Son dönemde gaybubet evlerine operasyon yapıldı. O evler hala faaliyetlerine devam ediyor. Yurt içinde de bu evlerden var ama asıl faaliyetlerinin devam ettiği yer yurt dışı” dedi. Soylu, yurt dışındaki gaybubet evlerinin asıl tehlike oluşturduğunu kaydettiği belirtildi.

#FETÖ
#Nurettin Canikli
#Afyonkarahisar
٪d سنوات قبل