|

Hatay’ın lezzetleri İstanbul'a taşınıyor

Hatay’ın kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası alana taşımayı hedefleyen “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”, 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2019 Pazar
Güncelleme: 03:15 - 22/09/2019 Pazar
Yeni Şafak
Hatay mutfağı İstanbul'a taşınıyor.
Hatay mutfağı İstanbul'a taşınıyor.

Eşsiz tatlarında her medeniyetin izini taşıyan Hatay’ın kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası arenaya taşımayı hedefleyen “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”, Hatay Valiliği himayesinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin (HESOB) koordinesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, oda, borsalar ve kaymakamlıkların ortak katılımıyla 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

YÖRESEL TARİFLER YAŞATILIYOR

Etkinliğin Üretici Şehirler Ağı’nda(UCCN) Türkiye’yi temsil eden Hatay’ı tanıtmak için iyi bir platform olduğunu söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, “On binlerce yıl önceden günümüze kadar gelmiş kadim bir kültüre sahip olan Hatay; mutfak kültürü, yüzyıllardır kullandığı mutfak araç gereçleri ve yöresel tariflerinin korunarak nesilden nesle aktarımı açısından oldukça zengin bir kent. Biz de bu zenginliğimizi tanıtmak, şehrimizin marka değerini artırmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

EĞLENCELİ VE LEZZETLİ ETKİNLİKLER


Etkinlik alanında, bir gurme standın yanı sıra 3 ayrı mutfak standı da yer alacak. Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri tadım etkinliklerinin yanı sıra bölgenin mutfak kültürü üzerine söyleşiler gerçekleştirecekler. Farklı disiplinlerden 6 sanatçı workshoplar düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında katılımcılar ayrıca sanal tur VR uygulaması ile Hatay’ı 3 boyutlu olarak gezebilecek. Türkiye ve dünyadan şeflerin, üniversitelerin, gastronomi yazarlarının bir araya geleceği etkinlik; workshoplar, söyleşiler, atölye çalışmaları, kına gecesi, aba güreşleri, mozaik yapımı gibi eğlenceli ve lezzetli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Değerli şefler ve ünlü isimler

  • “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri” ve Hatay Gastro Fest İstanbul 2019’da; Vedat Başaran, Maksut Aşkar, Murat Bozok, Arda Türkmen, Rafet İnce, Cihan Kıpçak, Deniz Temel, Mehmet Özer, Sahrap Soysal, Mehmet Yaşin, Müge Akgün, Dilara Koçak, Ebru Erke, Gül Erçetingöz, Meliha Okur, Neslihan Yeldan, Mert Fırat, Uğur Aslan, Neşe Biber, Berrin Bal ve Jale Balcı gibi pek çok değerli şef ve ünlü isim bir araya gelecek.
#Hatay
#İstanbul
#Mutfak
#Lezzet
#Şef
5 yıl önce