|

HDP önünde bekleyen acılı anne ağıt yakarken fenalaştı

Diyarbakır'da kayıp çocukları için HDP il binası önünde nöbet tutan acılı anne Saliha Edizer, dağa kaçırılan 19 yaşındaki oğlu Yakup için ağıt yakarken fenalaşıp bayıldı. Hastanede tedavi altına alınan annenin durumunun iyi olduğu bildirildi.

14:15 - 12/09/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:22 - 12/09/2019 Perşembe
DHA
Oğlu için nöbet tutan Saliha Edizer hastaneye kaldırıldı.
Oğlu için nöbet tutan Saliha Edizer hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır'da kayıp çocukları için HDP il binası önünde nöbet bekleyen acılı annelerden İstanbul'dan gelen Saliha Edizer, 5 yıl önce kaybolan oğlu Yakup (19) için ağıt yakarken fenalaşıp bayıldı. Edizer, HDP il binası önünde bekletilen sağlık ekiplerince ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesine götürüldü. Edizer'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


GERGİNLİK YAŞANDI

Otura eylemi yapanlardan Remziye Akkoyun'un, HDP binasına girmeye çalışması üzerine gerginlik yaşandı. Polisin araya girip, Akkoyun'u sakinleştirmesiyle kısa süreli gerginlik sonlandırıldı.

ZİYARETLER SÜRÜYOR

HDP önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretleri de sürüyor. Kocaeli'den gelen ve 54 STK'dan oluşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekülleri Platformu ile İstanbul'dan gelen 7 STK temsilcisi 7 kadın da aileleri ziyaret edip desteklerini iletti.




#HDP
#Diyarbakır
#STK
5 yıl önce