|

Helikopterle kurtarıldılar

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı Çeşme açıklarındaki Boğaz Adası’nda mahsur kalan 34 göçmeni helikopterle kurtardı. Çocuk ve kadınlara öncelik verilen kurtarma operasyonunda adadan alınan göçmenler karaya çıkarıldı. Göçmenlerin Yunan adası diye Boğaz Adası’na çıktıkları öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:51 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Boğaz Adası’na 7 kez inen 2 helikoptere alınan 34 göçmen güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı.
Boğaz Adası’na 7 kez inen 2 helikoptere alınan 34 göçmen güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi açıklarındaki Boğaz Adası'nda mahsur kalan göçmenleri kurtarmak için operasyon düzenledi. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme ilçesi açıkları Boğaz Adası'nda bir grup düzensiz göçmenin mahsur kaldığı bilgisi üzerine harekete geçti ve operasyon başlattı.


HELİKOPTER 7 SEFER İNDİ

Operasyon sonrası göçmenlerin götürüleceği Ulusoy TIR Park'ında da hazırlık yapıldı, sağlık ekipleri hazır bekletildi. Çocuk ve kadınlara öncelik verilen kurtarma operasyonunda, 7 kez adaya inen 2 helikoptere alınan 34 kişi karaya çıkarıldı. Göçmenler arasındaki hamile kadın Çeşme Devlet Hastanesine kaldırıldı, 4 kişi de kontrol amacıyla hastaneye gönderildi. Kurtarılanların ifadeleri doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.


YUNAN ADASI SANMIŞLAR

Öte yandan göçmenlerin ilk ifadelerinde, Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası'nı Yunan adası sandıklarını bu nedenle kıyıya yanaşırken botlarının patlamalarından dolayı mahsur kaldıklarını belirtti. Hızlı bir şekilde kurtarılan 34 göçmen, Ulusoy tır deposuna helikopterle getirildi. Yaralı göçmenlerden bazıları, hazır bulunan 112 acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

DOĞUM İÇİN HASTANEYE KALDIRILDI

Göçmenlerin 8’inin Afganistan, 8’inin Irak, 1’inin Filistin, 2’sinin Fas, 7’sinin Eritre, 7’sinin Orta Afrika, 1’inin Somali uyruklu olduğu belirlendi. Kurtarılan Orta Afrika uyruklu hamile göçmenin doğum için hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

#Türkiye
#Göçmen
#Helikopter
6 yıl önce