|

Hem çok özlüyorum hem gurur duyuyorum

FETÖ’nün kana buladığı 15 Temmuz gecesinin kahramanlardan biri olan Mehmet Güder, darbe girişimini öğrenir öğrenmez Fatih’te şube müdürü olarak çalıştığı restoran çalışanlarına “Bu akşam vatana sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız?” diyerek Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:51 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ayten Güder ve oğlu İbrahim Güder, şehit Mehmet Güder’in mezarını hergün ziyaret ediyor.
Ayten Güder ve oğlu İbrahim Güder, şehit Mehmet Güder’in mezarını hergün ziyaret ediyor.

Vatan Caddesi’nde şehit edilen tek kişi olan Mehmet Güder, vefatının ikinci yılında ailesi, akrabaları ve sevenleri tarafından özlemle anılıyor.


AĞLAYIP SEVİNDİRMEK İSTEMİYORUM

Eşi Ayten ve oğlu İbrahim Güder, Mehmet Güder’in şehit olmasının ardından yaşadıklarını mezarı başında anlattı. Eşinin şehadetinin ardından iki yılın kendileri için çok zor geçtiğini söyleyen Ayten Güder, “Ben hep buradayım. Her gün kocamın mezarını ziyaret ediyorum. Hem onu çok özlüyorum hem de onunla gurur duyuyorum. Senelerce dini kullanarak insanları kandırdılar. Bir sürü insanın evine ateş düşürdüler. Bizim hayatımızı söndürdüler. Ağlayıp da o katilleri sevindirmek istemiyorum” dedi.


Allah yanlarına bırakmasın

Hain darbe girişimi sonrasında adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde şehit olan Burhan Öner’in Van’da yaşayan babası İbrahim Öner, şehit olan oğlunun derin acısını yaşıyor. Kürtçe konuşan Öner, şehit olan oğluyla her zaman gurur duyduğunu söyledi. Oğlunun o gece vatan ve millet aşkıyla köprüye gidip, hainlerin karşısına dikildiğini anlatan Öner, şöyle devam etti: “Her şey Allah’ın takdiri. Onun kaderinde şehit olmak varmış. Allah, bunları yapanların yanına bırakmasın. Allah devletimize milletimize zeval vermesin.”

#15 Temmuz
#Şehitler
6 yıl önce