|

Her türlü ayrımcılık ayağımızın altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak ve Hakkari’de coşkulu kalabalığa birlik mesajları verdi. Bu ülkede yaşayan herkesin etnik kökenine bakılmaksızın bir olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke, bu vatan, bu devlet hepimizindir. Bunun için tek millet diyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 03:22 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti'nin Şırnak ve Hakkari mitinglerinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Biz tarih ve medeniyeti birlikte inşa etmiş ortak bir inancın, ortak bir akidenin, ortak bir tarihin çocuklarıyız" diyerek, birlik mesajı verdi:

Bu toprakların irfanı bize bir olmayı, beraber olmayı, dost ve kardeş olmayı öğretir. Bu topraklarda söylenen türküler bize can olmayı, canan olmayı, candan olmayı öğütler. Biz tarih ve medeniyeti birlikte inşa etmiş ortak bir inancın, ortak bir akidenin, ortak bir tarihin çocuklarıyız. Hep birlikte aynı kıbleye yönelen, yan yana saf tutanlarız. Biz aynı beden ve aynı ruhuz. Biz Alparslan'ın ve Selahaddin'in torunlarıyız.


DOĞU DA BİZİZ BATI DA BİZİZ

Doğu da biziz, Batı da biziz; biz bu ülkenin her şehrine sevdalıyız; biz bu ülkenin her köşesine her insanına muhabbetle bağlıyız. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Kardeşlerim; bu ülke hepimizindir, bu bayrak hepimizindir, bu ezan hepimizindir, bu devlet hepimizindir.

Bu ülkede yaşayan herkes Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Gürcü'süyle, Roman'ıyla etnik kökenine bakılmaksızın aynı millettir. Bu bayrağa rengini veren şehit kanları hepimizin ecdadının ortak mücadelesini temsil ediyor. Şehitlerimizin, gazilerimizin, bayrağımızın yapmadığı ayrımı milletimize yapanlar alçağın ta kendisidir.

AMELİYAT YAPTIRMAYIZ

Bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinin her bir karışı bizim vatanımızdır. Hiç kimsenin namusumuz gördüğümüz vatanımıza, evimize, mahremimize el sürmesine izin vermeyiz. Hiç kimseye devlet üzerinde ameliyat yaptırmayacağız. Hiç kimse Türkiye'yi kompartımanlara bölemez, topraklarımız üzerinde ameliyat yapamaz. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir; ama şunu da unutmayın: Bugün ister Irak'ta, ister Suriye'de olsun bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz, Türkmen kardeşimiz başı sıkıştığında aklına gelen ilk gideceği yer Türkiye.

ADAMDA ŞEFKAT YOK

Şu anda yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteci nerede? Türkiye'de. Biz bunları ağırlarken bay Kemal ne diyor? 'Bak siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu?' diyor. Hale bak, bunlar katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bunlar gelip eğer bize sığındıysalar biz bunlara ev sahipliği yapmayacak mıyız? Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki. Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz.


  • 31 Mart en kritik seçimlerden biri
  • Erdoğan, "Biz merhamet dininin mensupları olarak ihtiyaç sahiplerine her zaman merhametle, şefkatle muamele edeceğiz. Bu devlet işte böyle müşfik bir devlettir. Önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. İşte bunun için 31 Mart bir beka seçimidir, işte bunun için 31 Mart Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biridir diyoruz. İşte bunun için 31 Mart'ta sadece belediye başkanlarını değil aynı zamanda Şırnak'ın geleceğini de tayin edeceksiniz diyoruz. İnşallah 31 Mart, belediyelerden başlayarak bölgemizde tarihi bir değişimin miladı olacaktır. İstiyoruz ki şimdi bu terör örgütünün desteğindekilerle değil size gerçekten sahip çıkacak AK Parti iktidarıyla yerel yönetimde Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın" dedi.
  • Tek damla gözyaşına tahammülümüz yok
  • Terör örgütünün çukur eylemleri sırasında tahrip ettiği yerleri tek bir vatandaşın mağdur olmasına izin vermeden yeniden ayağa kaldırdıklarını belirten Erdoğan, "Milletimizi sefalete, yokluğa, yoksulluğa mahkum etmek isteyenlerin oyunlarını boza boza şehrimizi geliştirdik, güzelleştirdik" dedi. Erdoğan, "Artık bu ülkenin terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur. 12, 13, 14, 15 yaşındaki çocuklarınızı dağlara kimler kaçırdı? Bu teröristler değil mi? Bunlara verecek çocuklarımız yok. Diyarbakır Belediyesinin önünde oturma eylemi yapan anneler Başbakan iken ziyaretime geldiklerinde onların gözyaşlarını unutamıyorum. Çünkü çocukları Kandil'e kaçırılmıştı. O Kandil'deki insafsız, vicdansız insanlar benim bütün Güneydoğulu kardeşlerimi inim inim inlettiler. Artık bu ülkenin analarının terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Gelin 31 Mart'ı yeni bir milat yapalım" diye konuştu.
  • Arkasında CHP-HDP var
  • İstanbul'da ezana saygısızlığa tepki gösteren Erdoğan, "İstanbul'un göbeğinde ahlak düşmanlığı yapan edepsizlere Hakkari'nin artık yeter demesini bekliyorum. Ezanı yuhalayan, ıslıklayan, düdük sesiyle bastırmaya çalışan, edepsiz pankartlarıyla saygısızlıkta sınır tanımayan güruhun arkasında CHP, HDP var. Ezanımıza, bayrağımıza saygı göstermeyene saygı da duymayız, fırsat da vermeyiz. Ezana düşmanlık eden bu ülkede milletin tüm değerlerine düşmandır. CHP-HDP kolkola. Bölücü terör örgütünün başı zaten hepsinin başı. Benim halkımın huzurunu kaçıranlarla mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Adı, sanı, unvanı ne olursa olsun hiç kimsenin kutsallarımıza, ortak değerlerimize hakaret etme lüksü yok" dedi.
  • Modi ile görüştü
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ikili ilişkilerin yanısıra Hindistan-Pakistan sınırında yaşanan gelişmeler ele alındı. Erdoğan, 28 Şubat'ta Pakistan Başbakanı İmran Han ve 8 Mart'ta da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Hindistan-Pakistan sınırında yaşanan gelişmeler üzerine telefon görüşmeleri yapmıştı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Seçim
#Miting
5 yıl önce