|

İHH standına çirkin saldırı

İHH Isparta Şubesi'nce Süleyman Demirel Üniversitesi Yerleşkesi önünde açılan fotoğraf sergisi, 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Fotoğraflara zarar veren saldırganlardan 9'u güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 25/12/2015 Cuma
Güncelleme: 04:25 - 25/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Isparta'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Şubesi'nce açılan fotoğraf standı çirkin bir saldırıya maruz kaldı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Yerleşkesi'ndeki Ertokuşbey Derslikleri önünde açılan “Mağdur ve Mazlum Coğrafya Fotoğraf Sergisi”nin önüne gelen yaklaşık 30 kişilik bir grup slogan atarak standı dağıttı. Grup, yerlere saçtığı fotoğrafları tahrip etti. Olay yerine çağrılan polis ekipleri saldırgan gruba hemen müdahale etti. Gözaltına alınan 9 kişi, sorgulanmak üzere Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.



FOTOĞRAFLARI YERE ATTILAR


Saldırının ardından olay yerine gelen İHH Isparta Şubesi Başkanı İdris Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, standın Süleyman Demirel Üniversite Rektörlüğü'nden alınan izinle açıldığını söyledi. Suriye'de yaşanan cinayetlere dikkati çekmek için stant açtıklarını ifade eden Sezgin, amaçlarının gençlerin Suriye'de yaşananlara duyarlılıklarını artırmak olduğunu anlattı. Dün bir grubun standın kadınların bulunduğu kısmına gelerek görevlilere ve sergilenen fotoğraflara zarar verdiğini ifade eden Sezgin, gruptan şikayetçi olduklarını kaydetti.





VAZGEÇECEK DEĞİLİZ


Sezgin, “Yaşanan haksızları duyurmaktan vazgeçecek değiliz. Haksızlığa, zulme her zaman karşı çıkacağız. Ancak bunu hukuki yollarla yapacağız” dedi. İHH'nın bu ay başında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi'nde açtığı “Nepal Sergisi” de bir grubun saldırısına uğramış. Grup İHH afişlerini yırtmıştı. Saldırı anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedilmişti.



#Mağdur ve Mazlum Coğrafya Fotoğraf Sergisi
#ihh
#ih standı
8 yıl önce