|

İhraçları kesinleşti

17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarları eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ün meslekten ihraç kararları kesinleşti. Karar sonrası 4'ü firari olan 5 ismin maaşı da kesilecek.

Yeni Şafak ve
06:00 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:16 - 14/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarı savcı Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç kararları kesinleşti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, 5 ismin HSYK 2. Dairesi'nin vermiş olduğu ihraç kararlarına yaptığı itirazı reddetti. 17 ve 25 Aralık darbe girişimi için düğmeye basan savcılar ve hakim için 12 Mayıs'ta meslekten ihraç kararı alınmıştı. 5 isim Daire'nin ihraç kararına itiraz edince dosya HSYK Genel Kurulu'nun gündemine geldi.



MAAŞ ALAMAYACAKLAR


HSYK Genel Kurulu, 5 isim itirazları dün yaptığı oturumda ele aldı. Kurul, oy çokluğu ile tüm itirazların reddine karar verdi. Böylece 5 ismin meslekten ihraç kararları kesinleşmiş oldu. Bu karar sonrası 5 ismin maaşı kesin kararın kendilerine tebliğinden sonra kesilecek. 5 isim HSYK'nın bu kararına karşı Danıştay'da dava açabilecek.





4'Ü FİRARİ 1'İ TUTUKLU


Haklarında "darbeye teşebbüs" suçundan yakalama kararı bulunan Öz, Akkaş, Kara, Yüzge. halen firari durumda bulunuyor. Karaçöl ise şu an cezaevinde.



#Zekeriya Öz
#Celal Kara
#Muammer Akkaş
#Mehmet Yüzgeç
#17-25 Aralık darbe girişimleri
8 yıl önce