|

"İkinci Kosova dayatması"

“Ermeni soykırımı yoktur” dediği için kendisini mahkum eden İsviçre’ye karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) açtığı davayı kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, zaferini Mehmetçiklere, polislere armağan ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
08:55 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 06:00 - 17/10/2015 Cumartesi
DHA

Türkiye'ye dönen Perinçek'i Atatürk Havalimanı VİP Salonu önünde yüzlerce partili karşıladı.



Perinçek, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada Amerika'nın Türkiye topraklarının bir bölümünü de kapsayan “Kosova benzeri bir kukla devlet kurmayı hedeflediğini” iddia etti.



Perinçek şunları söyledi:



“Bizi esir etmek için 'Ermeni Soykırımı' yalanlarını uydurdular ve Türkiye'ye dayattılar. Yüzyıl sonra da bakın bu yeniden piyasaya sürüldü. Hangi koşullarda? Bu kez Türkiye, İran, Irak, Suriye topraklarında ABD ve İsrail sözüm ona Kürdistan adı altında Kürdistan'la hiçbir ilgisi olmayan yeni bir Kosova kuracak. Kosova'yı görüyorsunuz. Amerikan bayraklı bir Kosova kurdular. Kurmak istedikleri ikinci bir Kosova, kukla devlet. Sözüm ona ikinci bir İsrail. Yine Vatansavunmasındayız. Bu daha başlangıç önümüzde yapacağımız büyük işler vardır.”



“Amerika'nın kurduğu Kosova gibi olmayalım” diyen Perinçek şöyle devam etti: “Bütün partilerimizi, milletimizi, derneklerimizi,örgütlerimizi vatan bütünlüğü için ABD'nin silahlandırdığı üzerimize sürdüğü Ortadoğu'yu kana bulayan o örgütlere karşı Amerika'nın dize getirmek istediği Türk milleti olarak bütün milletimizi ayağa kalkmaya davet ediyoruz.”



#Ermeni soykırımı
#İsviçre
#Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi
#Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek
#Atatürk Havalimanı
#Amerika
#ABD
#İsrail
#Türkiye
#İran
#Irak
#Suriye
#Kosova
#Ortadoğu
9 yıl önce