İmamoğlu kendi ihtirasları için CHP'yi ateşe attı

14:36, 13/03/2024, ÇarşambaG: Güncelleme: 14:38, 13/03/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
İmamoğlu kendi ihtirasları için CHP'yi ateşe attı
Görüntülerdeki bavul dolusu deste deste paraların kime ait olduğu ve ne için kullanıldığının tespiti için savcılığın soruşturması sürüyor.

Türkiye, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen ve 'mini kasası' olarak anılan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in de aralarında bulunduğu CHP’lilerin milyonlarca liralık parayı saydığı videoyu konuşuyor. Paranın kime ait olduğu ve ne için kullanıldığının belirlenmesi için savcılığın harekete geçtiği görüntülere ilişkin açıklamalar da peş peşe geliyor. O dönemde görevde bulunan CHP Genel Merkezi’nden bir yetkili görüntülere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. CHP'li yetkili, para teslim operasyonunun İmamoğlu ve adamları tarafından organize edildiğini, İmamoğlu’nun kendisini kurtarmak ve Kılıçdaroğlu’dan intikam almak amacıyla böyle bir senaryo hazırladığını savundu. Ayrıca İmamoğlu’nun CHP’nin kurumsal kimliğini ve varlığını tehlikeye atacak şekilde iftira atmaktan çekinmediğini de sözlerine ekledi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimlerin milyonlarca lirayı sayarak bavullara doldurduğu görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul'da bir avukatlık bürosundan kaydedildiği belirtilen görüntülerde, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in para dolu bavulları taşıdığı ve Canan Kaftancıoğlu'na yakın CHP teşkilatındaki bazı isimlerle paraları saydığı görülüyor.



Soruşturma başlatıldı: İfade verdiler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için" resen soruşturma başlattı. Görüntüdeki şahıslar eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş ifadeye çağrıldı.

CHP İl Başkanı Çelik’in, İBB Başkanı İmamoğlu’na yakın isimlerden olduğu biliniyor.
CHP İl Başkanı Çelik’in, İBB Başkanı İmamoğlu’na yakın isimlerden olduğu biliniyor.

Kapora yalanı çöktü

Skandal görüntülerle ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan soru işaretlerini daha da derinleştiren bir açıklama geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldığı NTV yayınında resmen balyalarca para sayma görüntülerindeki kayıt dışı parayı itiraf etti. Çelik paranın 40 milyon liraya alınan CHP İl Başkanlığı binası için verilen kapora olduğunu savundu. Ancak sözleşmede binanın 24 milyon 360 bin liraya alındığı görülüyor. Bu durumda yaklaşık 16 milyon liranın kayıt dışı para olduğu kesinleşti.


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik bu açıklamasıyla, açıkça
CHP Genel Merkezi’ni kayıt dışı iş yapmakla, vergi kaçırmakla ve Anayasa Mahkemesi’ni yanıltmakla suçlamış oldu.

CHP Genel Merkezi ile hiçbir ilişkisi yok

Görüntülere ilişkin o dönemde görevde bulunan CHP Genel Merkezi’nden bir yetkili çok çarpıcı iddialarda bulundu. CHP'li yetkili, görüntülerdeki paraların
CHP Genel Merkezi ile hiçbir ilişkisinin olmadığını, operasyonun İmamoğlu ve adamları tarafından organize edildiğini ifade etti.
CHP Genel Merkez yetkilisi, söz konusu binayı 24.360.000 TL’ye satın aldıklarını, satış vaadi sözleşmesinde satış tutarının 24.360.000 TL olduğunu, tapu kayıtlarında da 24.360.000 TL olarak görüldüğünü vurguladı.


İmamoğlu CHP'ye iftira atmaktan çekinmez

CHP’li yetkili, satış bedelinin 24.360.000 TL olarak banka kanalıyla binanın sahibine CHP Genel Merkezi tarafından gönderildiğini, bunun dışında binanın satın alınmasıyla ilgili hiç bir işlem yapmadıklarını ifade etti. CHP Genel Merkez yetkilisi, görüntülerdeki p
ara teslim operasyonunun İmamoğlu ve adamları tarafından organize edildiğini, İmamoğlu’nun kendisini kurtarmak ve Kılıçdaroğlu’dan intikam almak amacıyla böyle bir senaryo
hazırladığını savundu. CHP’li yetkili, İmamoğlu’nun CHP’nin kurumsal kimliğini ve varlığını tehlikeye atacak şekilde iftira atmaktan çekinmediğini de sözlerine ekledi. CHP İl Başkanı Çelik’in, İBB Başkanı İmamoğlu’na yakın isimlerden olduğu biliniyor.

'Görüntülerde siyasi yol arkadaşlarım var'

İBB Başkanı İmamoğlu da videonun ortaya çıkmasının ardından yaptığı ilk açıklamada görüntülerdeki kişilerin kendisiyle bağlantılı isimler olduğunu itiraf etti. İmamoğlu "Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Başkanlığı'nın satın alma sürecindeki bir hukuk ofisinde yapılan bir işlemin, ki orada benim çok değer verdiğim siyasi yol arkadaşlarım var o görüntüde. O görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var” dedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026