|

Isparta işini Christian öğretiyor

Isparta El Sanatları Atölyesi’nde uzman olarak çalışan Christian Akman, nakış kursunda öğrendiği ipek işlerini Ispartalı kadınlara öğretiyor. Akman, “Kadınlarımız bu işleri öğrenip evlerine ekmek götürüyor. Ben de onlara yardımcı oluyorum” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2017 Pazar
Güncelleme: 00:51 - 5/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Isparta işini Christian öğretiyor
Isparta işini Christian öğretiyor

Isparta Belediyesi'nin El Sanatları Atölyesi'nde uzman olarak çalışan Fransız asıllı Christian Akman, 2000 yılında gittiği nakış kursunda öğrendiği ipek işlerini şimdi Ispartalı kadınlara öğretiyor. 35 yıl önce evlenip Türkiye'ye yerleşen Akman, “Türkiye'ye ilk geldiğimde ahşap boyama, yağlı boya gibi çalışmalar yapıyordum. Sonrasında nakış kursuna başladım. Ahşap ve yağlı boyada bildiklerimi ipek kumaşlar üzerine işlemeye başladım” dedi.



17 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR


Yaklaşık 17 yıldır ipek kumaşlara motiflerle hayat veren Akman, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın girişimleriyle Ispartalı kadınlara sanat öğretmeye başladıklarını söyledi. Akman, “Belediye başkanımız Ispartalı kadınları desteklemek için proje başlattı. Kadınlarımız bu işleri öğrenip evlerine ekmek görütürüyor. Biz de onlara yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.


#Isparta Belediyesi
#El Sanatları Atölyesi
7 yıl önce