|

Kamu çalışanlarını tehdit eden Kılıçdaroğlu’na rest: Hadi yap görelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokratları tehdit eden Kılıçdaroğlu’nun “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun” sözlerine sert çıktı. Bu açıklamanın vesayet çağrısından başka bir şey olmadığını kaydeden Erdoğan, “Pazartesiden sonra memurların vay haline diyor. Haydi bakalım ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal bu alan boş değil” dedi.

00:00 - 18/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:55 - 18/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Angola, Togo ve Nijerya’yı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk durağı olan Angola’nın başkenti Luanda’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın gündeminde memur ve bürokratları tehdit eden Kılıçdaroğlu vardı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik,
“Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun”
çağrısına yönelik konuşan Cumhurbaşkanı,
“Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil”
dedi.

TÜRKİYE VESAYET ZİHNİYETİNİ GÖMDÜ

  • Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik tehdidinin bir suç olduğunu dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Bu açıklama tabii CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır.
    Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir. Tabii bu CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı da değildir. Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir.
    Bunlar ne devlet yönetiminin ne milli iradenin ne de demokrasinin ne olduğunu biliyorlar. Bunlardan tamamıyla uzak bir yapının maalesef tezahürüdür.


(Kılıçdaroğlu) Hakimlerden başladı, polislere, öğretmenlere kadar pek çok kamu görevlisine kendi aklınca tehditler savurdu.
Şimdi bir de tarih veriyor. Ve yarın (bugün) pazartesi. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım. Göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz.
Bay Kemal, bu alan boş değil. Ve bu ülkede memurunun, hakiminin, polisinin, öğretmeninin, bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.”


28 ŞUBAT DÖNEMİ SANIYOR

  • Milletin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için iradesini ortaya koyduğunu, bu tercihin bir sebebinin de vesayet düzenini kalıcı olarak ortadan kaldırmak olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
    “Hatırlayın, parlamenter sistemde bürokrasiyle seçilmiş irade arasında hep çatışmalar olurdu. CHP zihniyeti her zaman bürokrasiyi, seçilmiş iradeyi sınırlandıracak bir enstrüman olarak kullandı ve bundan artık milletçe de tabii ki bıktık. Milletimiz de bütün bunlardan bıktığı içindir ki başkanlık sistemini tercih etti.. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. Bu zat Türkiye’nin hala tek parti CHP’si faşizminde veya kendisinin kamu görevlisi olarak bulunduğu 28 Şubat döneminde olduğunu sanıyor. Koronavirüse bile çare bulma aşamasına gelen tıp ilminin bu zatın acınası haline de bir çözüm geliştireceğine inanıyorum.”

F-16 teklifi ABD’den geldi

ABD’nin Türkiye’ye F-16 teklifi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Neticede ortada ödenmiş para var” açıklamasını yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 satın alacağına dair bir talebin gündeme geldiğiyle ilgili sorulan soruyu şöyle yanıtladı: “Bu konu, tabii malum F-35 konusuyla bağlantılı bir konu, yani bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil.
Ama bizim 1 milyar 400 milyon dolar, F-35’ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karşısında Amerika’nın böyle bir teklifi söz konusu oldu.

ORTADA YAPILMIŞ BİR ÖDEME VAR

  • Bunlarla ilgili elimizdeki F-16’ların modernizasyonundan tutunuz da yeni ilave F-16’lar almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz.
    F-35 programı kapsamında bu verilen paranın da adeta bir ödemesini geriye borçlandırdığımız için almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu bizler dile getiriyoruz.
    Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz. Netice itibarıyla ortada yapılmış bir ödeme var ve bu ödemenin de şu anda iadesi çalışmalarını arkadaşlarımız devam ettiriyor.”

Bağımsız olduğu için randevu verdi

Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası’na yaptığı ziyareti de değerlendiren Cumhurbaşkanı, “Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun.

Merkez Bankası Başkanı sana randevu verdi mi? Randevu istediğin gün sana randevu verdi mi? Randevu verdi. Eğer bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. İşte bağımsız olduğu içindir ki sana randevuyu istediğin gün verdi.
Ve yalan yanlış açıklamalarına da ziyaretten çıktıktan sonra hala medyayı kandırmaya kalkıyorsun, halkı kandırmaya kalkıyorsun.

Verdiğiniz rakamlar baştan aşağı yalan-yanlış ve utanmadan, sıkılmadan böyle bir ziyareti gerçekleştirdiğini de ifade ediyorsun.” şeklinde konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Vesayet
#CHP
3 yıl önce