|

Katiller! Suriye’den defolun!

Halep'teki katliam tüm dünyada yankı uyandırdı. İstanbul-Beyoğlu'ndaki İstiklâl Caddesi'ni önceki gece dolduran onbinlerce kişi “Katil İran, Suriye'den defol” diye haykırırken dün de ABD'nin New York ve İngiltere'nin Londra kentleri protestolara sahne oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Thursday
Güncelleme: 04:09 - 15/12/2016 Thursday
Yeni Şafak

New York'taki gösteride bir grup eylemci, Rusya'nın Manhattan'daki BM Daimi Temsilciliği yakınında toplandı. Birçoğunun ellerinde kandil bulunan protestocular, saldırıların mağdurlarından bazılarının fotoğraflarıyla Suriye rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'ı kınayan dövizler taşıdı. Rusya, Esed rejimi ve İran güdümlü teröristlere yönelik tepkiler Londra'da da sürdü.







Sosyal medya üzerinden örgütlenen çok sayıda kişi, Londra'daki İngiltere Başbakanlığı binası önünde ve Hyde Park yakınındaki Suriye'nin Londra Büyükelçiliği yakınında gösteri düzenledi. Kalabalık grup, “Bombasız bölgeler gerekli”, “Halep'in çocuklarını kurtarın” ve “Sivilleri koruyun” yazılı pankartlar taşıdı, “Halep'i kurtarın”, “Özgür Suriye” ve “Esed in aşağı” gibi sloganlar attı.







İstanbul'da vatandaşlar ve Suriyeli sığınmacılar, dün de önceki gün gibi İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu önündeydi. Akşam saatlerinde Cağaloğlu'nda toplanan 5 bin kişilik grup, Türkçe, İngilizce ve Arapça pankartlar taşıdı. Gruptakiler, “İran ümmete hesap verecek”, “Katil İran, Suriye'den defol”, “Halep İran'a mezar olacak”, şeklinde sloganlar attı.

#Halep
#Protesto
#Rusya
7 years ago