|

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'ye mesaj: Hata yok ki kurultay yapalım

CHP başlayan koltuk kavgasının ardından Muharrem İnce'nin teklifini kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, "Üç önemli ve büyük hamle yapıldı. Buralarda bir hata varsa elbette kurultay toplanmalı ve bu hatanın gereği yapılmalı. Hiçbir tereddütüm yok orada. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz?" diyerek yerel seçimlere hazırlanmaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
08:41 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:50 - 4/07/2018 Çarşamba
Diğer
Muharrem İnce - Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce - Kemal Kılıçdaroğlu

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP'deki liderlik krizi yeniden gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun girdiği hiçbir seçimi kazanamaması, 24 Haziran sonuçlarının ardından Muharrem İnce harekete geçti.

KOLTUĞU VERMEM

Muharrem İnce, örgütten aldığı destekle Kılıçdaroğlu'nan genel başkanlık koltuğunu istedi. Kılıçdaroğlu, özel bir yemekte yapılan bu teklifi siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirip, reddetti.

Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet'e verdiği röportajda o
nursal başkanlık, olağanüstü kurultay çağrısına ilişkin soruya verdiği cevap:

Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Çünkü buna gerek yok. Bizim seçim süresince eğer bir eksiğimiz, bir aksaklığımız; izlediğimiz strateji ve politikalarda bir yanlışımız varsa; örneğin üç önemli hamle yapıldı, işte yeni partiye 15 milletvekilinin verilmesi, millet ittifakının kurulması, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gibi üç önemli ve büyük hamle yapıldı. Buralarda bir hata varsa elbette kurultay toplanmalı ve bu hatanın gereği yapılmalı. Hiçbir tereddütüm yok orada. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz?

Yani önümüzdeki süreçte yerel seçimler var. Bizim dışımızdaki bir bilim yuvasına daha doğrusu ODTÜ’den bir grup akademisyene seçim analizi yaptırıyoruz; hatamız, eksiğimiz nedir diye. Ayrıca bir siyasi analize de ihtiyacımız var onu da yine partinin dışında bağımsız bir kuruma bir siyasi analiz o da Parti Meclisi’ndeki bazı arkadaşlardan öneri geldi. Onu da getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde PM ve MYK’da görüşeceğiz ve belirleyeceğimiz bir strateji ile tekrar yolumuza devam edeceğiz.

#Muharrem İnce
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce