|

Korkunç şüphe

Ankara’da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’yı kaçırdığı iddiasıyla tutuklanan Uğur K.’nın üzerindeki kan lekesi, çocuğun ailesin- den alınan DNA ve saç örnekleriyle uyuştu. Öldürüldüğü tah- min edilen Eylül’ün cesedinin bulunması için arama başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:47 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Eylül'ün kan izi bulundu.
Eylül'ün kan izi bulundu.

Türkiye’nin dört bir yanında kaybolan çocukları arama çalışmaları sürerken, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’dan acı haber geldi. Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çifti, yaz tatilini geçirmek için memleketleri Ankara’nın Polatlı ilçesine gelmişti. Çiftin 3 çocuğundan en küçükleri 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, 22 Haziran cuma günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla oyun oynamak için evlerinden çıkmış, bir daha haber alınamamıştı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekipleri. tüm aramalarına rağmen küçük kızla ilgili herhangi bir ize ulaşamadı.

DNA ÖRNEKLERİYLE UYUŞTU

Güvenlik güçleri, olayla ilgili ailenin köydeki komşuları Uğur K. ile annesinin de bilgilerine başvurdu. Çelişkili ifadeler verince gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlının, olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü ortaya çıktı. Şüphelinin otomobilinde yapılan incelemede, aracın arka koltuklarının yıkanması şüpheleri artırdı. Uğur K. ile İbrahim Yağlıkara’nın en son kızın kaybolduğu gün telefon görüşmesi yaptığı saptandı. Zanlının üzerinde bulunan kan lekesinin de Eylül’ün ailesinden alınan DNA ve saç örnekleriyle bire bir uyuştuğu anlaşıldı.

KÖPEKLER DEVREYE GİRDİ

Bu gelişmelerin ardından köyde arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Yağlıkara ailesinin oturduğu eve yaklaşık 50 metre ileride bulunan zanlı Uğur K.’nin evinin bahçesinde Emniyet ve AFAD’a ait ceset arama köpeği tarafından çalışma yapıldı. Evin bahçesi ve didik didik arandı. Şu ana kadar herhangi bir ize ulaşılamadı.


ÖZEL EKİPLER OLUŞTURULDU

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı’nca, farklı illerde yürütülen kayıp çocuk vakalarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “4 kayıp çocuktan; Erzurum’dan kaybolan Sedanur Ç. bulunmuş, Eylül Yağlıkara olayı aydınlatılmıştır. Ağrı’da kaybolan Leyla Aydemir ve Konya’da kaybolan Yasin Ş.’nin bulunması için arama çalışmaları titizlikle devam etmektedir” denildi.

Kaybolan Eylül’ün geçen yıl bir düğünde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Bursa’da bir akrabalarının düğününde baba İbrahim Yağlıkara tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde Eylül’ün müzik eşliğinde neşe içinde oynadığı görüldü.


Metruk evde kazı

Ağrı’da, 13 gün önce ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları da sürüyor. Ekipler, köy ve çevresi ile dere yatakları, araziler ve metruk yerleri taradı. Boş bir evde toprağın yumuşak olduğunun görülmesi üzerine ekipler, kazma ve küreklerle kazı yaptı. Ancak kazı çalışmalarına rağmen bir sonuç alınamadı.

#Eylül
#Kayıp kız
#Ağrı
#Ankara
6 yıl önce