|

Lütfen ödev vermeyin

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 19 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğretmenlere, “Lütfen öğrencilerinize ödev vermeyin” diye çağrı yaptı. Yılmaz öğrencilere de tarihi yerleri, müzeleri, kütüphaneleri gezmelerini önerdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:33 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan İsmet Yılmaz, gelecek yıl 40'ın üzerinde ilde tam gün eğitime geçmeyi hedeflediklerini belirterek, 2019'un sonundaki hedefin de Türkiye genelinde tam gün eğitime geçmek olduğunu söyledi.
Bakan İsmet Yılmaz, gelecek yıl 40'ın üzerinde ilde tam gün eğitime geçmeyi hedeflediklerini belirterek, 2019'un sonundaki hedefin de Türkiye genelinde tam gün eğitime geçmek olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaklaşan sömestr tatilinde öğrencilere ödev vermemeleri yönünde öğretmenleri uyardıklarını belirterek, “Her zaman tatillere girerken Bakanlık olarak açıklama gönderiyoruz. Biz hiçbir öğrenciye ödev verilmesini istemiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Kanal 7 televizyonunda yazarımız Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programında, 19 Ocak Cuma günü başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğrenci ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu ve eğitim sistemindeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

HER ÖĞRENCİ BAŞARILIDIR

Karnelerin öğrencilerin başarısını değil, verilenden ne kadarının kağıda dökülebildiğini veya dille ifade edilebildiğini gösterdiğini belirten Yılmaz, her öğrencinin başarılı olduğunu söyledi.

TARİHİ YERLERİ GEZİN

Yılmaz, öğrencilere tatilde dinlenmelerini tavsiye ederek, "Her zaman tatillere girerken Bakanlık olarak açıklama gönderiyoruz. Öğretmenlere diyoruz ki, 'Lütfen öğrencilerinize ödev vermeyin' Hiçbir öğrenciye biz ödev verilmesini istemiyoruz" dedi. Öğrencilerin tatilde bulundukları illerdeki tarihi yerleri, müzeleri, kütüphaneleri gezmelerini öneren Yılmaz, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını da tavsiye ederek, bunun öğrencilerin iç dünyasını zenginleştireceğini, onlara yol göstereceğini ve yarınlara umutla bakmalarını sağlayacağını belirtti.

HER ÇOCUK OKUL
ÖNCESİ EĞİTİM ALMALI

Türkiye’nin bugün eğitimde pek çok Avrupa ülkesinden daha iyi duruma geldiğini belirten Yılmaz, tek eksikliğin okul öncesi eğitim alanında olduğunu ifadesini kullandı. İktidara geldikleri dönemde yüzde 10 olan okul öncesi eğitim oranını yüzde 58'e çıkardıklarını hatırlatan Yılmaz, yapılan hizmetlerle oranların kat kat iyileşme gösterdiğini vurguladı. Yılmaz, hedeflerinin her öğrencinin bir yıl okul öncesi eğitim almasını sağlamak olduğunu belirterek, bilimsel araştırmaların, 1 yıl okul öncesi eğitim alanların, hiç almayanlardan daha başarılı olduğunu gösterdiğini söyledi.

DOLULUK YÜZDE 86

"İmam hatip liselerine ilginin azaldığı, söz konusu okullarda eğitim kalitesinin düştüğü"ne yönelik iddialara ilişkin Yılmaz, "Bu değerlendirmelerin hiçbirisi doğru değil" karşılığını verdi. Yılmaz İmam hatiplerin doluluk oranının yüzde 86 olduğunu ve bunun normal olduğunu söyledi.

ARAŞTIRMA OKULU KURDUK

Özel yetenekli çocukların eğitimine yönelik yapılanlara ilişkin de bilgi veren Bakan Yılmaz, "İlk defa İstanbul'da yeni bir uygulama başlattık. Araştırma uygulama okulu kurduk. bu okullar önüzüdeki yıldan itibaren Ankara ve İzmir'de de olacak" dedi.


#İsmet Yılmaz
6 yıl önce