|

Malatya'da korkutan deprem: AFAD büyüklüğü 5.3 olarak açıkladı

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü ve çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem nedeniyle bir metruk binanın yıkıldığı iki ağır hasarlı binanın ise yan yattığını söyledi. Sarsıntı sonrası korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ekiplere ulaşan olumsuz bir bildirim olmadığını belirtip, "UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır." dedi.

20:54 - 10/08/2023 Perşembe
Güncelleme: 22:35 - 10/08/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Malatya Yeşilyurt'te deprem meydana geldi.
Malatya Yeşilyurt'te deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Çevre illerden de hissedildi

Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü ve çevre illerden de hissedildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Saha tarama çalışmalarına başlandı

Yeşilyurt merkezli deprem sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,
"Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
açıklamasında bulundu.

22 kişi yaralandı

Dakikalar sonra yeni bir paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, bir metruk binanın yıkıldığı iki ağır hasarlı binanın ise yan yattığını söyledi.

"Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.
İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır.
Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun
." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır

Depreme ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,
"Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."
ifadelerini kullandı.

Vali Hulusi Şahin'den açıklama

Deprem sonrasında TRT Haber'e açıklama yapan Malatya Valisi Hulusi Şahin,
"Bir metruk bina yıkıldı. Bir çocuğumuz hafif yaralı. Birkaç tane daha yaralı ihbarı aldık."
dedi.



#Malatya
#Deprem
#AFAD
10 ay önce