Mamazadeler 25 milyonu cebe indirmiş

Oğuzhan Ürüşan
04:00, 21/06/2025, Cumartesi
Yeni Şafak
Mamazadeler 25 milyonu cebe indirmiş
Arşiv.

Sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi için kurulan 5 dernek, bağış adı altında topladıkları 25 milyon lirayı zimmetine geçirdi. Yardımseverlerin hayvan sevgisini istismar eden 16 şüpheliden 10’u tutuklandı. Şüpheliler, bağış paralarıyla araç ve konut satın almış.

Ankara’da insanların hayvan sevgisini istismar ederek sokak hayvanları için toplanan 25 milyon lirayı zimmetlerine geçiren 10 şüpheli tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, “Pati Koruyucuları Derneği”, “Ankara Patili Canlar Derneği”, “Patileri Koruma Derneği”, “Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği” ve “Can Paticikler Koruma Derneği” isimlerini taşıyan kuruluşlar, yardımsever vatandaşlardan sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi için bağış topladı. Ancak Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ve diğer delillere göre bu bağışların toplam 25 milyon 440 bin 584 liraya ulaştığı ve kişisel servete dönüştürüldüğü tespit edildi.

PARALAR EV ARABA VE ŞİRKETLERE GİTTİ

Şüphelilerin söz konusu paraları şahsi banka hesaplarına aktardıkları, sahte fatura düzenleyerek görünürde hayvan maması, kulübe ve tedavi malzemesi satın almış gibi gösterdikleri, ardından bu paralarla araç, konut ve şirket sermayesi edindikleri belirlendi. Ayrıca bazı şüphelilerin kripto para hesapları ve elektronik ödeme sistemleri üzerinden de işlem yaptığı MASAK raporunda vurgulandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Başsavcılık koordinesinde Ankara merkezli olarak İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

16 ŞÜPHELİYE OPERASYON

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 16 şüpheliden 12'si yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması talep edilirken, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 10 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

LÜKS YAŞAMIN İZLERİ BANKA HESAPLARINDA

  • Adli kaynaklardan edinilen göre, şüpheliler hakkında hazırlanan bilirkişi raporları ve banka kayıtlarında “huzur hakkı”, “bağış harcaması” veya “operasyonel gider” adı altında yapılan yüksek meblağlı para çekimleri dikkat çekti. Bu paraların lüks konut alımları, araç tescilleri ve aile fertlerine yapılan transferlerle mal varlığına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Kene tehlikesi büyüyor: 'Keneler köpekler gibi koku alıp üzerimize geliyor'
Gündem
Kene tehlikesi büyüyor: 'Keneler köpekler gibi koku alıp üzerimize geliyor'
Açık alanda köpek dövüştüren şahıslara operasyon: 8 gözaltı
Gündem
Açık alanda köpek dövüştüren şahıslara operasyon: 8 gözaltı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026