|

Mardin'de PKK sivillere ateş açtı: 2 ölü, 2 yaralı

PKK'lı teröristler bu sefer Mardin'in Dargeçit ilçesinde sivilleri öldürdü. Evleri taranan 65 yaşındaki vatandaş ve kızı hayatını kaybederken, aileden 2 kişi ağır yaralandı. PKK'lılar, Nusaybin'de ise futbol topuna koydukları bomba ile askere saldırdı.

Yeni Şafak
22:26 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:11 - 24/12/2015 Perşembe
IHA

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, PKK'lı teröristlerin sivil bir vatandaşın evini taraması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Saray Mahallesi'nde, PKK'lı teröristler Necim Kılıç'ın evini taradı. Yaralanan Necim Kılıç, eşi ve iki kızı, Dargeçit Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan Necim Kılıç (65) ve kızı Sabahat Kılıç yolda hayatını kaybetti. Necim Kılıç'ın eşi ile diğer kızının ise hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi. Saldırıda ölen ve yaralananların AK Parti Dargeçit İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç'ın yakınları olduğu öğrenildi. Teröristler, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 gün önce de evinin mevzi yapılmasına izin vermeyen 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt'u katletmişti.



FUTBOL TOPUNDAN BOMBA


Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Bitlis'te terör örgütüne yönelik operasyonlar ise devam ediyor. Operasyonlar kapsamında 8 günde Cizre'de 113, Silopi'de 9, Sur'da 23, Dargeçit'te 16, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 olmak üzere toplam 168 terörist etkisiz hale getirildi. Nusaybin'deki operasyonlarda 5 polis ve 4 vatandaş yaralandı. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nusaybin'de güvenlik güçlerine yönelik futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba atıldığı belirtildi.



TARSUS'TA İTFAİYECİLERE SALDIRI


Mersin'in Tarsus ilçesinde ise, Emine Boro Ortaokulu'na PKK yandaşları tarafından molotoflu saldırı düzenlendi. Okulda çıkan yangına müdahale eden 4 itfaiye eri, yangını kontrol altına alarak söndürdü. İtfaiye erleri görevlerini bitirip gitmeye hazırlandıkları sırada, üzerlerine teröristler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Vücutlarına saçma isabet eden 4 itfaiye eri yaralandı. Hastaneye kaldırılan itfaiye erlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.






#mardin
#pkk
#saldırı
#sivil
8 yıl önce