|

Millete yalan söylüyorlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cinsel istismar suçunu işleyenlere, tecavüzcülere kesinlikle af getirilmediğini söyledi. "Kim bunu söylüyorsa milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyordur" diyen Bozdağ "Cinsel istismar suçunun vasfı değişmemektedir. Cezasında indirim de yapılmamaktadır" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:48 - 20/11/2016 Pazar
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin yasal düzenleme konusunda, kadın derneklerinin temsilcileriyle görüştü.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin yasal düzenleme konusunda, kadın derneklerinin temsilcileriyle görüştü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir TV programında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son günlerde tartışılan 'küçük yaşta evliliklerle ilgili düzenleme' hakkında konuşan Bozdağ, geçmişe dönük mağduriyetlerle ilgili bir defaya mahsus bir düzenleme yapıldığını söyledi. Geleceğe yönelik olarak ise kanunun aynı yasaklarla işletileceğini vurgulayan Bozdağ, “Cinsel istismar suçunu işleyen kişi, halk tabiriyle 'tecavüzcü' mağdurla evlense dahi bu düzenlemeden yararlanamaz. Bu öneri tamamıyla cinsel istismar, halktaki ifadesiyle tecavüz fiiline muhatap olmayan aileleri kapsıyor” diye konuştu.



KİMSEYE AF YOK


Meclis'te aile ile ilgili kurulan araştırma komisyonunun da bu sorunun düzeltilmesini istediğini aktaran Bozdağ, konuya ilişkin Başbakanlık İletişim Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve bakanlığa yüzlerce mektubun geldiğini söyledi. Bozdağ, bunların içinde çok acıklı hikayelerin de bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: “2004'te değiştirdiğimiz, 2005 Haziran ayında yürürlüğe giren kanun vatandaşlar tarafından tam anlaşılamadı, fark edilmedi. Bir farkındalık oluşturamadık. Bu yüzden 3 bin civarında aile mağdur oldu. İnsanlar bunun caydırıcılığını artık gördü, bir farkındalık oluştu. Cinsel istismar suçunu işleyenlere, tecavüzcülere kesinlikle asla af getirilmedi. Kim bunu söylüyorsa milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyordur. Cinsel istismar suçunun vasfı değişmemektedir. Cezasında indirim de yapılmamaktadır."






#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#Cinsel istismar yasası
7 yıl önce