|

Milli Piyango talihlisi donarak öldü

Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu, yaşadığı baraka tipi evinde soğuktan donarak öldü.

Cihan
00:00 - 19/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:22 - 19/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Milli Piyango talihlisi donarak öldü
Milli Piyango talihlisi donarak öldü

Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu (81), yaşadığı baraka tipi evinde soğuktan donarak öldü.

40 yıl önce 20 bin liralık büyük ikramiye kazanan Sarıoğlu'nun cesedi, köy bekçisi İbrahim Kıyak tarafından bulundu. Yatağının altında Milli Piyango biletleri ve listeleri çıkan Sarıoğlu'nun beş gün önce öldüğü anlaşıldı.

Hiç evlenmeyen Mehmet Sarıoğlu'nun hayatı, 40 yıl önce aldığı piyango biletine büyük ikramiye çıkmasıyla değişti. Bir anda zengin olan Sarıoğlu, köyünde bir ev yaptı ancak zamanla parası kalmayınca komşuları bakmaya başladı. Yeşil Kart sahibi Sarıoğlu, devletten aldığı yaşlılık maaşıyla geçimini sürdürürken kısa bir süre önce evi yandı. Köylüler, aralarında topladıkları paralarla evi tamir ettirdi. Kimsesi olmayan Sarıoğlu'na Sarayköy Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside, donarak öldüğü belirlendi.

Köylüler, Sarıoğlu'nun sefalet içinde öldüğünü belirterek, "40 yıl önce 20 bin lira ikramiye tutturdu, bir ev yaptı. Sonra yokluk içindeydi, köylü bakıyordu kendisine. Yiyeceğini içeceğini temin ediyordu. Bildik bileli fakir bu adam. Ailesi olmadığı için bakanı da yoktu. Bazen piyango bileti alıyordu." dediler.

16 yıl önce