|

Muhaliflerde çözülme başladı

MHP'yi kayyuma teslim eden muhaliflerde çözülme başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2016 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 22/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan öncülüğündeki muhaliflere imza veren delegeler, parti üzerinde kurulan paralel tezgahı görünce imzalarını geri çekmeye başladı. Muhaliflere destek olan 20'nin üzerinde delegenin imzasını geri çektiği öğrenildi.



OYUNU FARK ETTİLER


Bahçeli'ye karşı bayrak açan muhalifler, 543 imza toplayarak olağanüstü kurultay taleplerini mahkemeye taşımış, mahkeme de muhaliflerin lehinde karar vermişti. Kararın ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, paralel oyunu işaret etmişti. Bahçeli'nin açıklamalarından partiye kurulan tezgahı gören muhalif kanatta çözülmeler başladı. Muhaliflere imza veren 20'nin üzerinde delege imzasını geri çekti. Genel Merkez, imzalarını geri çeken delegelerin ilerleyen günlerde daha da artacağını belirtiyor.



BASKI YAPIYORLAR


Köşeye sıkışan muhaliflerin Genel Merkez'e destek veren delegeleri, il ve ilçe örgütlerini arayarak kendilerine destek olmaları konusunda baskı yaptıkları belirtildi.



MERKEZ KONGREYE GİTMEYECEK


Öte yandan, olağanüstü kongre sürecini yürütmek üzere mahkeme tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi kararlaştırılan kongrenin yapılacağı salonu belirledi. Muhalifler, Ankara Büyük Anadolu Otel'de kongre yapmayı planlıyor. Muhaliflerin belirlediği kongreyi yok hükmünde sayan ve yasal bulmayan Genel Merkez, kongreye gitmeyecek. Halen delege üstünlüğü Genel Merkez'de olduğu için olağanüstü kurultay için yeterli çoğunluk sağlanamayacağından kongre de yapılamayacak.


#Mhp
#Meral Akşener
#Koray Aydın
8 yıl önce