|

'Mülteciler masada kart değildir'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... İsmail Kılıçarslan köşesinde Suriyelilere vatandaşlık sürecine ilişkin 'yurt' yerine 'vatan' dönüşümünü analiz etti. Kemal Öztürk, Hasan Öztürk, Leyla İpekçi ve Ali Saydam da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
11:45 - 21/03/2017 вторник
Güncelleme: 19:53 - 24/03/2017 пятница
Yeni Şafak
İsmail Kılıçarslan, Hasan Öztürk, Kemal Öztürk, Ali Saydam ve Leyla İpekçi.
İsmail Kılıçarslan, Hasan Öztürk, Kemal Öztürk, Ali Saydam ve Leyla İpekçi.

İsmail Kılıçarslan, Kemal Öztürk, Hasan Öztürk, Leyla İpekçi ve Ali Saydam'ın yazılarının en dikkati çeken bölümleri:


3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek...

Önce o eğlenceli hikayeyi anlatayım. Kendisini 'reisten çok reisçi' olarak tanımlamada birinci olan bir yazarın acıklı hikayesini yani.




Tarihler 12 Mart 2017 gününü gösterdiğinde, bu abimiz eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir tweetini alıntılayıp üzerine şöyle yazdı: 'Ahmet Bey bizim yurdumuz Türkiye'dir, bizi kendinle karıştırma.' Söz konusu cümleye konu olan Ahmet Davutoğlu tweeti ise şöyleydi: 'İnsanımızın nesillerdir kendisine yurt bildiği ülkelerin en demokratik hakları engelleyen yaklaşımları, tarihlerine utanç olarak geçecektir.'




Meselenin üzerine sevgili dostum Yusuf Armağan, bu aşırı reisçi abimize, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bir konuşmasının haber metnini gönderdi. Cuımhurbaşkanımız, gurbetçilerimize şöyle sesleniyordu: 'Yaşadığınız ve yaşamaya devam edeceğiniz her yer sizler için vatandır. Azim, gayret ve sabırla çalışarak gurbeti vatan haline dönüştürdünüz.'





Çok güzel insanlar yaşıyor bu ülkede

Baki Tamer Selçuk, fotoğraf makinesi tutkunuydu. Metalürji mühendisi olmasına rağmen Sakarya'da fotoğraf makinesi tamir dükkânı açtı. Bir yandan da fotoğraf makinesi koleksiyonu yapmaya başladı.




Neredeyse tüm kazancını nadide, tarihi değeri olan fotoğraf makinelerine harcadı. Parası yetmedi. İki paket sigara içiyordu. Sigarayı bırakıp, parasını yine koleksiyona harcadı. 2007 yılında, artık biriktirdiği makineler, evinin bodrumuna, çatısına, iş yerine sığmaz oldu.




Bunları sergilemek için bir müze kurmaya karar verdi. 1876-2010 yılları arasında üretilmiş, 1789 çalışır durumda çok nadide makine, bunlar ait diğer aparatlarla birlikte 5 bin 305 parça koleksiyon için, 'Fotoğraf Makinesi Müzesi' projesiyle, kapı kapı dolaşmaya başladı.





Meral Akşener 'akraba değil' ve fakat...

Her taşın altından çıkan adam olarak Osman Kavala'nın parmak izini çok ilginç bir yerde buldum.




Biraz sabredin size o izi nerede bulduğumu söyleyeceğim ama önce hafıza tazeleme zamanı.




Daha önce bu köşede Osman Kavala ile ilgili 4 yazı yazdım. Kavala iddialarımın bir bölümüne cevap da verdi. Onlardan bir tanesi de Bir Gün gazetesi ile olan ilişkisine yönelikti. Her ne kadar Bir Gün gazetesinden gelen açıklamada iddiam yalanlansa da Osman Kavala “bir dönem" ticari borç alış verişinin olduğunu kabul etmişti… Neyse.




Bugün yeniden hafızamızı tazelemenin faydası var.




Zira, öyle bir yerde Osman Kavala'nın parmak izine rastladık ki hatırlatmada bulunmak elzem oldu.





Hizmet ettiklerini saklamıyorlar

AK Parti iktidarının hemen akabinde baş gösteren Amerika'nın Irak işgali döneminden beri başta ulusalcılar, bir kesim milliyetçiler ve bir kesim İslamcılar bu partinin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında işgalci Amerika'nın işbirlikçisi olduğunu iddia ettiler. Bugün ne tuhaf ki tam da kendini yerli ve vatanperver olarak tanıtan bu kesimler vatanı işgal etmeye kalkan güçlerin işbirlikçisi konumundalar. Ve onlarla birlikte 'hayır' yarışındalar!




Bugün kendisini yerli ve milliyetçi olarak tanımlayan kitlenin bir bölümü Milliyetçi Hareket'in küresel güçlerle işbirliği içinde olan bazı lider adaylarını desteklemekte bir beis görmüyor. Dahası onların darbe ve işgal girişimine pek de ses çıkarmayışlarını sorun etmeyerek hep birlikte hayır diyebiliyorlar!





Türkiye'ye neden bu kadar çok yükleniliyor?

Alman İstihbarat Servisi (BND) Şefi Bruno Kahl'ın “Darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen'in bulunduğuna ikna olmadık” diyen açıklamasının ardından ABD'den de benzer sesler gelmeye başladı. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinin Cumhuriyetçi Partili başkanı Devin Nunes, Fetullah Gülen'in darbeye karıştığına dair kanıt göremediklerini söylemiş.




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Maskeli balo bitti' ifadesindeki gibi sahaya inmiş görünüyorlar.




ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinin Başkanı Devin Nunes, ısınma turları için saha olarak pazar gününü ve Fox TV'deki Chris Wallace'ın programını seçmiş. Programcının Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi konusunda “Bildiğiniz bir şey var mı?” diye sorunca Mr. Nunes, deve dişi gibi konuları üç dört cümle içinde mikserden geçirip, -bu arada da, Erdoğan hükümetinin 'giderek daha otoriter bir hale geldiği'ni ileri sürüp,- eteğindeki taşlarla birlikte hızlıca döküvermiş.





#İsmail Kılıçarslan
#Kemal Öztürk
#Hasan Öztürk
#Leyla İpekçi
#Ali Saydam
7 лет назад