|

O şova jet soruşturma

Yargıtay ve Danıştay, yüksek yargının yapısını değiştiren yasayı protesto etmek için bildiri okuyan 21 üye hakkında soruşturma başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2016 Wednesday
Güncelleme: 22:41 - 12/07/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Yargıtay Kanunu'nun “Yüksek Disiplin Kurulu” başlıklı 19. maddesi, Yüksek Disiplin Kurulu'nun Yargıtay üyeliği vakar ve onuruna dokunan, kişisel haysiyet ve itibarını kıran veya görev icaplarına uymayan davranışta bulunduğu tespit edilen üyeler hakkında eylemlerinin ağırlığına göre “uyarma” veya “görevden çekilmeye davet” işlemlerinden birinin uygulanacağını hüküm altına alıyor.



DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLAYACAK

Söz konusu üyelerin eylem konusu yasayla Yargıtay ve Danıştay'dan gönderilmesi durumunda ise soruşturma dosyalarının HSYK'ya gönderilebileceği, yani disiplin soruşturması sürecinin devam edeceği belirtiliyor. Yüksek yargıdaki FETÖ'cü üyelere balyoz indirecek yasayla Yargıtay ve Danıştay'dan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan isimler harekete geçmişti.



Aralarında Kozmik Oda'da arama yapan Kadir Kayan'ın da bulunduğu bazı üyeler, üyelik sıfatının devam etmesi için emekliliğini istedi.



AKKAŞ GİBİ BİLDİRİ DAĞITTILAR

Bazı üyeler de FETÖ'cü savcı Muammer Akkaş'ın 25 Aralık darbe girişiminden sonra adliye önünde bildiri dağıtması skandalının benzerine imza attı. 19'u Yargıtay, 2'si Danıştay üyesi 21 isim önceki gün Yargıtay önünde toplanarak cübbeleriyle basın karşısına geçti. “Yargıtay ve Danıştay üyeleri” adına hazırlanan bildiriyi, Yargıtay 5. Hukuk Dairesi üyesi Salih Özaykut okudu. Düzenlemenin geri çekilmesini talep eden üyeler, Meclis'in kabul ettiği yasayı “yok” hükmünde ilan etti. Üyeler açıklamanın ardından ise hazırladıkları bildiriyi dağıttı.





#Yargıtay
#Danıştay
#HSYK
8 years ago