|

Ödülün asıl sahibi millet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yürüttüğü insani yardımlar nedeniyle Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin Londra’da düzenlediği forumda "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" aldı. Törende konuşan Erdoğan “Şahsıma tevdi edilen ödülü bu aziz millet adına alıyorum. Ödülün gerçek sahibi nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Emine Erdoğan’a Londra’da İnsani Hizmet Takdir Ödülü
Emine Erdoğan’a Londra’da İnsani Hizmet Takdir Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yürüttüğü insani yardımlar nedeniyle Küresel Donörler Forumu kapsamında "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verildi. Merkezi ABD’de bulunan Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin Londra’da düzenlediği forum kapsamında verilen "Hayırseverlik Mirası Ödülleri”nden "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" dün Erdoğan’a tevdi edildi. Mansion House’da düzenlenen törende ödülünü alan Erdoğan, konuşmasında anlamlı mesajlar verdi. Türkiye’nin milli gelire oranla dünyada en çok insani yardım yapan ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Şahsıma tevdi edilen insanlığa hizmetin takdir edilmesi ödülünü, insanlığın vicdanı olan işte bu aziz millet adına alıyorum. Bana hayatım boyunca onur verecek olan bu anlamlı ödülün gerçek sahibi, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir.Soykırımlar, tecavüzler, ayrımcılıklar cüretkarca işlenirken, onurlu duruşların sesi ne yazık ki yeterince güçlü çıkmıyor” dedi.

TANKLARDAN DAHA ETKİLİ

Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin tüm mazlumlara umut olduğunu anlatan Erdoğan, “Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir dünyada, suskun yürekleri, paslı vicdanları sarsıyorsunuz. Bu çabanın tanklardan ve füzelerden daha etkili olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İRADE ÇIKMIYOR

8’inci yılına giren Suriye iç savaşında yüzbinlerce insanın öldüğünü ve milyonlarcasının evini terk etmek zorunda kaldığını belirten Erdoğan “Maalesef savaşı sona erdirecek bir ortak irade çıkmıyor. 3,5 milyon mülteciyi topraklarımızda misafir ediyoruz. Hepsi gönül soframızın paydaşlarıdır” şeklinde konuştu. Kendisinin de ziyaret ederek yerinde gözlemlerde bulunduğu Myanmar’daki duruma da değinen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Myanmar’da yaşanan insanlık trajedisi ise 21’inci yüzyılın en büyük ayıplarındandır. Orada şahit olduklarımı sanırım hayatım boyunca unutamayacağım”


Kimse Arakan’la ilgilenmeyecekti

Yardım kuruluşu Muslim Aid’in üst düzey yöneticisi Jehangir Malik, Emine Erdoğan’a verilen ödülle ilgili, “Milyonlarca ödülü hak ediyor. Farklı ülkelere gidip haklı davalara yardımları takdire değer” dedi. Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresinin bir diğer direktörü Wasif Khan ise Erdoğan’ın Arakan Müslümanlarına yönelik faaliyetlerini övdü. “Arakanlıların acısına dünya kamuoyunda en büyük dikkati çeken şahsiyet” diye nitelendirdiği Erdoğan ile ilgili olarak Khan, “O olmasaydı kimse Arakan’la, oradaki soykırımla ilgileniyor olmayacaktı” diye konuştu.

#Emine Erdoğan
#Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi
6 yıl önce