|

Oğlum baban burada

Diyarbakır’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, Eskişehir’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze törenine asker kıyafetiyle katılan 3 yaşındaki Fatih Arıyeşil’e annesinin “Bak oğlum baban burada yatıyor” demesi yürekleri dağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen evli ve 1 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Şehit Arıyeşil'in cenazesi, önceki akşam saatlerinde askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi.



ŞEHİT ASKER SON KEZ BABAEVİNDEYDİ


Şehit Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenazesi Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası morgundan alınarak, babaevine son kez getiriip helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'nin bahçesine getirildi.



BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI


Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, şehidin babası İsmail Hakkı Arıyeşil, annesi Hamide Arıyeşil, kardeşi Fatma Arıyeşil, şehidin eşi İpek Arıyeşil ve 3 yaşındaki oğlu Fatih Arıyeşil, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.



MİNİK FATİH BABASININ TABUTUNA SARILDI


Cenaze törenine binbaşı üniforması giyerek annesi İpek Arıyeşil'in kucağında katılan üç yaşındaki Fatih Arıyeşil babasının tabutuna sarıldı. İpek Arıyeşil oğluna tabutu göstererek “Bak oğlum baban burada yatıyor” dedi. Törende baba İsmail Hakkı, anne Hamide ve kızkadeş Fatma Arıyeşil de tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit uzman çavuş Mehmet Arıyeşil'in Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından top arabasına kadar taşındı.



TABUTU ÖPEREK VEDALAŞTI


Tabutun başına gelen şehidin eşi İpek ve üzerinde askeri elbise bulunan 3 yaşındaki oğlu Fatih Arıyeşil, bir süre gözyaşı döktü. Minik Fatih babasının tabutunu öptü, ardında da tabuta doğru el salladı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi, daha sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, Eskişehir'in Seyitgazi İlçesine götürülerek Ayvalı Mahallesi mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.



CHP'den istismar çabası


CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar'ın, bir sosyal paylaşım sitesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenazesine katılım çağrısını, 'Katil PKK işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl' şeklinde yapması tepkilere neden oldu. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Özkar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünlü, “Böyle bir ortamda halkı suç işlemeye teşvik etmek ve kışkırtmak doğru bir davranış değildir” dedi. Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da “Sağduyulu davranmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen ise “Tüm Eskişehirli hemşehrilerimi cenaze töreninde sağduyulu olmaya, her türlü provokatif söylem ve eylemlerden uzak durmaya, şehidimize olan son görevimizi ona yakışır şekilde yerine getirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.




#Diyarbakır
#Mehmet Arıyeşil
7 yıl önce